Odpowiedz

Skrócenie okresu kredytowania

Jak skrócić okres kredytowania przy nadplacie?
Odpowiedz
0 Lajków
Margo10
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
1
0
26-01-2023
Wiadomość 1 z 5 (4 593 wyświetleń)

Re.: Skrócenie okresu kredytowania

Można jedynie aneksem.

Natomiast "skracanie okresu kredytowania" NIE jest konieczne aby mieć maksymalną oszczędność: polecam wątek na tym forum: "Nadpłacać czy skracać? Jest trzeci wariant... Go Hybrid" Emotikon: Szczęśliwy :

https://spolecznosc.ing.pl/-/Kredyty-hipoteczne/Nadp%C5%82aca%C4%87-czy-skraca%C4%87-Jest-trzeci-war...
Odpowiedz
0 Lajków
sebal
Doradca z ambicjami I
7
3
22-01-2023
Wiadomość 2 z 5 (4 577 wyświetleń)

Super sprawa ,ale jeśli zostało niewiele rat do spłaty .Ja mam jeszcze 237 , więc postanowiłam zrobić nadpłatę w lutym i skrócić okres kredytowania o 88 mc , następna nadpłata w listopadzie skracająca okres o następne 44 mc , i dopiero jak zostanie ok 100 rat wersja  Go hybrid

Odpowiedz
0 Lajków
Aldona1
Doradca z ambicjami III
Doradca z ambicjami III icon
40
8
06-08-2022
Wiadomość 3 z 5 (4 550 wyświetleń)

Ja teoretycznie mam przed sobą jeszcze ponad 300 rat... Natomiast przy podejsciu "mix"/"hybrydowym" wychodzi troche ponad 50 rat. Emotikon: Szczęśliwy

Wg moich obliczeń: mój koszt kredytu w "hybrydzie" wyjdzie nominalnie taki sam, jaki mialbym przy skracaniu okresu kredytu.

@Aldona1 : jeśli to nie tajemnica: z Twoich obliczen wyszło Ci, że koszt kredytu miałabyś znacząco inny ( --> może w moich wkradł się błąd?), czy raczej postawiłaś na "święty spokój" bez comiesięcznych nadpłat?

sebal
Doradca z ambicjami I
7
3
22-01-2023
Wiadomość 4 z 5 (4 534 wyświetleń)

Sebal wszystko się zgadza koszt kredytu dokładnie taki sam , raczej stawiam na święty spokój . A czas pokaże na jak duże nadpłaty będzie mnie stać .No i świadomość ,że kilka  latek do przodu jest mega pozytywna 

Aldona1
Doradca z ambicjami III
Doradca z ambicjami III icon
40
8
06-08-2022
Wiadomość 5 z 5 (4 476 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
ING Mobile - Brak możliwości logowania odciskiem palca

Dzień Dobry

Zawsze korzystałem z logowania biometrycznego a od jakiegoś czasu (aktualizacji) logowanie do aplikacji mobilnej odbywa się tylko za pomocą PIN.

Ciekawe jest to, że jak chcemy się zalogować

...

19-02-2025
Re: Księgowość online

Dzień dobry

Wiem że odpowiedź jest z 2021 ale może ktoś zna rozwiązanie. 

W 2024 byłem na skali. Na początku 2025 złożyłem wniosek w urzędzie aby przejść na ryczałt. Jak otrzymałem zgodę zaktualizowałe

...

19-02-2025
Kategorie wydatków dla kont firmowych

Witam,

dla kont osobistych istnieje możliwość kategoryzowania wydatków (edukacja, zdrowie, samochód, itp), natomiast nie ma czegoś takiego dla kont firmowych. Jedyne co jest to "wpływ", "wydatek" i "n

...

18-02-2025
Najbardziej pomocni użytkownicy