Kredyty hipoteczne

Odpowiedz

Skrócenie okresu kredytowania a zmiana oprocentowania

Proszę o wyjaśnienie poniższej hipotetycznej sytuacji:

Kredyt ze stałym oprocentowaniem na 5 lat. Po nadpłatach wykonanych w tym czasie podpisany aneks o skrócenie okresu kredytowania, załóżmy z 20 na 10 lat, przy zachowaniu najwyższej możliwej raty. Po 5 latach następuje zmiana oprocentowania - jest ono znacząco wyższe, załóżmy z 3% na 6%. Czy wtedy obowiązuje okres kredytowania po skróceniu aneksem, czyli 10 lat, i wyższa rata miesięczna?

Odpowiedz
0 Lajków
czarna666
Zaprawiony analityk II
Zaprawiony analityk II icon
150
52
01-04-2020
Wiadomość 1 z 2 (2 123 wyświetleń)

Re: Skrócenie okresu kredytowania a zmiana oprocentowania

[ Edytowane ]

Jeśli po zakończeniu pierwszego okresu 5 lat, do końca okresu kredytowania pozostanie więcej niż 60 miesięcy, to damy Ci nową propozycję na kolejne 5 lat .Możesz z niej skorzystać lub przejść na oprocentowanie zmienne. 

Okres kredytowani obowiązuje zgodnie z aneksem skrócenia okresu kredytowania. Nie powracamy do pierwotnego okresu.

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
NataliaKr
Moderator
Moderator icon
439
82
18-01-2021
Wiadomość 2 z 2 (1 984 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re.: Inne dane przelewu niż właściciela konta

I prawidłowo. Jak można podawać inne dane? Wiesz, że na to są paragrafy?

23-11-2024
Re.: Problem z założeniem konta.

Zależy mi na wyjaśnieniu sytuacji, jednak w tym miejscu nie mamy podglądu do danych w systemie i danych naszych klientów.
Przykro mi, że syn ma kłopot z kontem. Jeśli było zapisane zgłoszenie w tej spr...

22-11-2024
Inne dane przelewu niż właściciela konta

Hej, korzystając z Vinted, olx czy innych portali w ramach bezpieczeństwa swoich danych nie podaje swoich prawdziwych danych, pojawił się problem pierwszy raz dopiero gdy założyłem konto w ING, przysz

...

23-11-2024
Najbardziej pomocni użytkownicy