Odpowiedz

Rozliczenie kredytu hipotecznego

Cześć, mam pewną zagwostkę.

W zeszłym roku wzięłam kredyt hipoteczny na budowę domu. Pierwszą transze rozliczyliśmy na początku roku, i dostaliśmy drugą.
Byłam przekonana że od czasu wzięcia kredytu mam 2 lata na rozliczenie się z niego w całości aż na początku sierpnia dostałam informację że minął termin warunku umownego. Na szczęście dzięki aplikacji udało mi się przesunąć ten termin na później (wyznaczyłam sobie 24msc żeby mieć bezpieczny zapas).

I teraz moje pytanie: dostałam informację o awizo z sądu z Zabrza (niestety osoba która odebrała awizo powiadomiła mnie o tym za późno i list wrócił do nadawcy) - czy to możliwe żeby to miało jakiś związek z ING i tym nie spełnieniem warunków umownych? Kiedyś też kojarzę że przyszedł do nas list z Zabrza i był to list z ING. A termin nadania listu pokrywa się z przypomnieniem wysłanym przez apkę. Stresuje mnie fakt że był to list sądowy.

Zapewne trochę dramatyzuję ale chciałam się dopytać czy ktoś też tak może miał.
Odpowiedz
0 Lajków
KarolinaP1
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
1
0
21-09-2023
Wiadomość 1 z 2 (2 321 wyświetleń)

Re: Rozliczenie kredytu hipotecznego

Możliwe, że korespondencja z sądu dotyczy potwierdzenia wpisu banku w dziale IV księgi wieczystej. Skontaktuj się z naszą infolinią: 32 357 00 57 lub z czatem w Moim ING. Sprawdzimy Twoją sytuację. Specjaliści hipoteczni są dla Ciebie dostępni w dni robocze od 8:00 do 18:00 i w soboty w godzinach 8:00-16:00.

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
KarolB
Moderator
Moderator icon
151
22
02-09-2021
Wiadomość 2 z 2 (2 261 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Oko bonus dodatkowe warunki

Dzień dobry,

Czy w aplikacji da się w jakiś sposób podejrzeć, czy dodatkowe warunki do otrzymania oprocentowania premiowego zostały spełnione?

Pytam, ponieważ mam w aplikacji dwa konta OKO Bonus, jedneg

...

26-11-2024
Uruchomienie transzy - strona sie nie ładuje - security issue

Dzień dobry.
Chciałem uruchomić transze kredytu ale strona się nie ładuje.
Sprawdzałem w Chrome/Firefox i wersje mobilne też.

Problem jest z tym, że m.in przeglądarka nie ładuje strony z powodu Content S

...

26-11-2024
Kółeczko się kręci

Nie mogę się zalogować do bankowości internetowej i tym samym skorzystać z moich własnych pieniędzy (po przejściu przez proces logowania widzę tylko kręcące kółeczko). Informatycy w ING - ogarnijcie s

...

25-11-2024
Najbardziej pomocni użytkownicy