25-07-2021 14:22
Witam, kredyt na zakup budowanego przez dewelopera mieszkania mam rozłożony na 5 transz z czego dwie zostały już uruchomione a trzecia będzie uruchamiana w najbliższych miesiącach wraz z oddaniem kolejnych etapów budowy. Czy jest możliwość zrezygnowania z tych trzech kolejnych transz? mam już gotówkę w większej kwocie niż te wszystkie transze przez co nie potrzebuje ich uruchamiać, wolałbym zapłacić je sam z własnych środków. Czytałem że jest możliwość zrezygnowania z jednej ostatniej transzy, ja to wygląda w przypadku kilku transz?
26-07-2021 17:48
Masz możliwość zrezygnowania z wypłacenia kolejnych transz lub kwoty, która pozostała do uruchomienia. Rezygnacja z wypłaty transzy oznacza, że będziesz płacić ratę kapitałowo-odsetkową jedynie od kwoty, która została już uruchomiona.
Rezygnacja nie oznacza również zwrotu prowizji za część nieuruchomionego kapitału.
Warunkiem rezygnacji z wypłaty kolejnej transzy jest:
• zakończenie inwestycji (potwierdzone dokumentami – spełniony warunek umowy) albo
• posiadanie środków własnych pozwalających na zakończenie inwestycji - w tym przypadku dostarcz nam oświadczenie dewelopera, że całość została rozliczona
Dyspozycję rezygnacji wypłaty kolejnych transz możesz złożyć u specjalisty w oddziale banku. Umów się na spotkanie przez naszą infolinię.
Dzień dobry,
czy za zamknięcie IKZE przed upływem 12 miesięcy na które nie zostały dokonane żadne wpłaty zostanie pobrana prowizja za zwrot?
Dziękujemy za opinię. Przekazałem ją do zespołu odpowiedzialnego za naszą bankowość.
12-12-2025Witam,
Proszę o powiększenie pola tekstowego "Tytuł" oraz "Nazwa i adres odbiorcy", tak jak to było w starej wersji, a najlepiej umożliwienie opcji powrotu do starego interfejsu. Ten jest nieintuicyjny
... 12-12-2025| Użytkownik | Liczba Lajków |
|---|---|
| 5 | |
| 4 | |
| 2 | |
| 2 | |
| 2 |