05-08-2020 10:24
Witam,
otrzymałam wstępną decyzję pozytywną z takimi warunkami cenowymi, o jakie wnioskowałam, wycena nieruchomości wyszła korzystnie, ale do dalszego rozpatrywania wniosku bank wymaga dostarczenia podpisanej już umowy deweloperskiej. Czy to jest standardowe postępowanie? Wydaje mi się to ryzykowne, bo co w sytuacji, jeśli podpiszę umowę deweloperską, a bank wyda ostateczną decyzję negatywną?
Dodam jeszcze, że deweloper otworzył rachunki powiernicze w banku ING.
06-08-2020 13:24
Do wydania decyzji ostatecznej zawsze wymagamy dostarczenia podpisanej umowy deweloperskiej. To u nas standardowe postępowanie.
Patrzymy na to co robi konkurencja i dostrzegamy zainteresowanie IKE i rynkami zagranicznymi. Analizujemy możliwość wprowadzenia tych usług u nas. Rozumiemy, że chcielibyście skorzystać z nich już ter
... 19-11-2024
@DominikaW:Nie mamy takich zgłoszeń. Proszę, zrestartuj telefon. Jeśli sytuacja będzie się powtarzać, napisz do nas na czacie w bankowości internetowej. Przyjmiemy zgłoszenie techniczne.
To chyba będz
... 18-11-2024Dzień dobry, jestem tutaj nowa i nieco pogubiona Chciałabym zrozumieć z kim sie tutaj rozmawia: czy ktoś, kto ma rangę "Zaprawiony analityk" to pracownik banku? Jak rozpoznać pracownika a jak kogoś,
... 18-11-2024