Kredyty hipoteczne

Odpowiedz

Pytanie o możliwość kredytu - nowa praca i zwolnienie ciążowe

Witam,

Chciałam zapytać czy w poniższym przypadku jest możliwość uzyskania kredytu?

Mąż właśnie zmienił pracę (od lutego zaczyna) a ja jestem na zwolnieniu lekarskim ciążowym.

Nasz zarobki to okolo 10 tys netto. Moje 6, męża 4. Mieszkanie za 370000, wkład własny 130 tys.

Bardzo dziękuje za odpowiedź.

Pozdrawiam

Odpowiedz
0 Lajków
wba
wba
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
2
0
26-01-2016
Wiadomość 1 z 4 (8 022 wyświetleń)

Re.: Pytanie o możliwość kredytu - nowa praca i zwolnienie ciążowe

Proszę o doprecyzowania informacji. Czy umowy są na czas określony czy nieokreślony?

Do wniosków o kredyty hipoteczne akceptujemy dochody z umów o pracę, jeśli spełniony jest 1 z poniższych warunków:

• aktualna umowa zawarta jest na czas nieokreślony – a całkowity staż pracy wynosi, co najmniej 3 miesiące,
  • aktualna umowa jest zawarta na czas określony – co najmniej na 12 miesięcy w przód (licząc od daty złożenia wniosku o kredyt), a staż pracy wynosi, co najmniej 6 miesięcy.

Jeżeli nie ma przerwy powyżej 2 miesięcy miedzy zatrudnieniem wówczas traktujemy jako ciągłość pracy.

Zasiłek chorobowy/na czas urlopu macierzyńskiego/rodzicielskiego wypłacany przez Zakład pracy i/lub ZUS jest akceptowany w przypadku zatrudnienia na podstawie umowy o pracę. W przypadku wypłacania zasiłku przez ZUS wymagamy, oprócz dokumentu potwierdzającego zatrudnienie, przedstawienia dokumentu  potwierdzającego wysokość wypłaconego zasiłku.

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
MonikaC
Moderator
Moderator icon
677
124
04-09-2015
Wiadomość 2 z 4 (7 964 wyświetleń)

Witam,

Ja posiadam umowę na czas nieokreślony, okres próbny męża to 7 miesięcy. Obydwoje staż pracy mamy 4 letni bez przerw.

Czy dobrze rozumiem że w tym przypadku będzie brany pod uwagę tylko mój dochód?

Interesuje nas kredyt na 250 tys.

Dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam

Odpowiedz
0 Lajków
wba
wba
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
2
0
26-01-2016
Wiadomość 3 z 4 (7 955 wyświetleń)

Umowa na okres próbny nie jest akceptowana przez bank. W tym przypadku zaakceptujemy tylko Pani dochody. Bank akceptuje wyłącznie dochody uzyskiwane w Polsce.

Bank, dokonując oceny możliwości spłaty przez kredytobiorcę bierze pod uwagę m.in. źródło i wysokość miesięcznych dochodów, aktualne zatrudnienie, posiadane zobowiązania. Bardziej szczegółowej analizy zdolności kredytowej można dokonać na spotkaniu z naszym doradcą w oddziale albo podczas rozmowy z infolinią banku.

Minimalna kwota kredytu hipotecznego to 40 000 zł, a maksymalna, zależna jest od dwóch czynników: 

- zdolności kredytowej,

- maksymalnie może stanowić 80% wartości nieruchomości będącej zabezpieczeniem

Okres spłaty może wynieść maksymalnie 35 lat. Bank udziela kredytu hipotecznego maksymalnie do 70 roku życia.

W razie dodatkowych  pytań prosimy o kontakt telefoniczny pod numerem 32 357 00 65 w godz. 8.00-20.00 w dni robocze oraz w godz. 8.00-16.00 w soboty.

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
MagdalenaD
Były moderator
Były moderator icon
345
67
04-09-2015
Wiadomość 4 z 4 (7 887 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Zamknięcie IKZE bez wpłat

Dzień dobry,
czy za zamknięcie IKZE przed upływem 12 miesięcy na które nie zostały dokonane żadne wpłaty zostanie pobrana prowizja za zwrot?

13-12-2025
Re: Powrót do starego wyglądu bankowości - AKTUALNA TO STRZAŁ W KOLANO!

Dziękujemy za opinię. Przekazałem ją do zespołu odpowiedzialnego za naszą bankowość.

12-12-2025
Re: Powrót do starego wyglądu bankowości - AKTUALNA TO STRZAŁ W KOLANO!

Witam,

Proszę o powiększenie pola tekstowego "Tytuł" oraz "Nazwa i adres odbiorcy", tak jak to było w starej wersji, a najlepiej umożliwienie opcji powrotu do starego interfejsu. Ten jest nieintuicyjny

...

12-12-2025
Najbardziej pomocni użytkownicy