26-01-2016 11:22
Witam,
Chciałam zapytać czy w poniższym przypadku jest możliwość uzyskania kredytu?
Mąż właśnie zmienił pracę (od lutego zaczyna) a ja jestem na zwolnieniu lekarskim ciążowym.
Nasz zarobki to okolo 10 tys netto. Moje 6, męża 4. Mieszkanie za 370000, wkład własny 130 tys.
Bardzo dziękuje za odpowiedź.
Pozdrawiam
27-01-2016 09:28
Proszę o doprecyzowania informacji. Czy umowy są na czas określony czy nieokreślony?
Do wniosków o kredyty hipoteczne akceptujemy dochody z umów o pracę, jeśli spełniony jest 1 z poniższych warunków:
Jeżeli nie ma przerwy powyżej 2 miesięcy miedzy zatrudnieniem wówczas traktujemy jako ciągłość pracy.
Zasiłek chorobowy/na czas urlopu macierzyńskiego/rodzicielskiego wypłacany przez Zakład pracy i/lub ZUS jest akceptowany w przypadku zatrudnienia na podstawie umowy o pracę. W przypadku wypłacania zasiłku przez ZUS wymagamy, oprócz dokumentu potwierdzającego zatrudnienie, przedstawienia dokumentu potwierdzającego wysokość wypłaconego zasiłku.
27-01-2016 10:22
Witam,
Ja posiadam umowę na czas nieokreślony, okres próbny męża to 7 miesięcy. Obydwoje staż pracy mamy 4 letni bez przerw.
Czy dobrze rozumiem że w tym przypadku będzie brany pod uwagę tylko mój dochód?
Interesuje nas kredyt na 250 tys.
Dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam
28-01-2016 09:49
Umowa na okres próbny nie jest akceptowana przez bank. W tym przypadku zaakceptujemy tylko Pani dochody. Bank akceptuje wyłącznie dochody uzyskiwane w Polsce.
Bank, dokonując oceny możliwości spłaty przez kredytobiorcę bierze pod uwagę m.in. źródło i wysokość miesięcznych dochodów, aktualne zatrudnienie, posiadane zobowiązania. Bardziej szczegółowej analizy zdolności kredytowej można dokonać na spotkaniu z naszym doradcą w oddziale albo podczas rozmowy z infolinią banku.
Minimalna kwota kredytu hipotecznego to 40 000 zł, a maksymalna, zależna jest od dwóch czynników:
- zdolności kredytowej,
- maksymalnie może stanowić 80% wartości nieruchomości będącej zabezpieczeniem
Okres spłaty może wynieść maksymalnie 35 lat. Bank udziela kredytu hipotecznego maksymalnie do 70 roku życia.
W razie dodatkowych pytań prosimy o kontakt telefoniczny pod numerem 32 357 00 65 w godz. 8.00-20.00 w dni robocze oraz w godz. 8.00-16.00 w soboty.
Dzień dobry,
czy za zamknięcie IKZE przed upływem 12 miesięcy na które nie zostały dokonane żadne wpłaty zostanie pobrana prowizja za zwrot?
Dziękujemy za opinię. Przekazałem ją do zespołu odpowiedzialnego za naszą bankowość.
12-12-2025Witam,
Proszę o powiększenie pola tekstowego "Tytuł" oraz "Nazwa i adres odbiorcy", tak jak to było w starej wersji, a najlepiej umożliwienie opcji powrotu do starego interfejsu. Ten jest nieintuicyjny
... 12-12-2025| Użytkownik | Liczba Lajków |
|---|---|
| 5 | |
| 4 | |
| 2 | |
| 2 | |
| 2 |