Kredyty hipoteczne

Odpowiedz

Przeniesienie do ING Banku Hipotecznego

Dzień dobry,

w dniu dzisiejszym zostałem zaskoczony wiadomością o treści

„wkrótce Pana kredyt będzie przeniesiony do ING Banku Hipotecznego. Ta zmiana wiąże się z formalnościami, które nie wymagają od Pana żadnych działań. Zmiana nie wpływa też na koszty kredytu – te zostaną bez zmian. Poniżej znajdzie Pan szczegóły.”

Proszę o wskazanie punktu w umowie kredytowej, który umożliwia takie praktyki, aby bez żadnej konsultacji z klientem przeprowadzać takie operacje, bo brzmi do dość niedorzecznie. Umowe podpisywałem z ING Bank Śląski i tak ma też pozostać. Sprawę kieruję także do Uokiku.

Pozdrawiam i czekam na odpowiedź.
Odpowiedz
0 Lajków
MatysXX
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
2
0
03-08-2022
Wiadomość 1 z 2 (1 272 wyświetleń)

Re.: Przeniesienie do ING Banku Hipotecznego

Możliwość przeniesienia kredytu do ING Banku Hipotecznego zawarta jest w umowie o kredyt hipoteczny. Abyśmy mogli wskazać dokładny punkt w Twojej umowie musielibyśmy mieć do niej wgląd. Tutaj niestety nie mamy takiej możliwości.

Przenosimy kredyty na podstawie umowy przelewu wierzytelności zawartej między ING Bankiem Śląskim oraz ING Bankiem Hipotecznym zgodnie z art. 509 §1 kodeksu cywilnego. Według tego przepisu przeniesienie kredytu nie wymaga żadnych działań ani dodatkowych zgód z Twojej strony.

Wszystkie warunki oraz koszty kredytu pozostają bez zmian. Zmienia się tylko osoba wierzyciela – z ING Banku Śląskiego na ING Bank Hipoteczny.

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
MagdalenaD
Moderator
Moderator icon
339
65
04-09-2015
Wiadomość 2 z 2 (1 081 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
OKO bonus - ile można mieć?

Cześć,

Ile można mieć kont oko bonus dla pojedynczego użytkownika?

Ile można mieć kont oko bonus dla konta małżeńskiego?

26-12-2024
Re.: import przelewów split payment (MPP)

Czy coś się może zmieniło w tej kwestii?

24-12-2024
Re.: import przelewów split payment (MPP)

No właśnie nie jest to takie proste, bo ING Business nie jest dostępne dla JDG. Więc nawet jeśli ktośzdecyduje się płacić więcej, to nie musiałby najpierw się przekształcić w spółkę.

24-12-2024
Najbardziej pomocni użytkownicy