08-07-2020 04:13
09-07-2020 15:14
Przykro mi, że taka sytuacja Cię spotkała. Jednak żeby uzyskać więcej szczegółów konieczny jest kontakt ze specjalistą, u którego składałaś wniosek. Tutaj nie mam możliwości sprawdzenia dla Ciebie informacji.
09-07-2020 23:27
Witaj,
Rozumiem, że sytuacja w jakiej się znalazłaś jest trudna i budzi wiele emocji. Jednak fakt, że zakupiłaś nieruchomość za niższą cenę (gratulacje) niż deklarowana ma wpływ na LTV wniosku a co za tym idzie na brak możliwości spełnienia wszystkich warunków z załącznika 3 do umowy a konkretnie kwoty wkładu własnego. Miałaś dostarczyć przelewy na 300 tys. a masz na 270 tys. Dlatego należy zrobić aneks do umowy korygujący ten zapis z załącznika. Do takiego aneksu podejmuje się decyzję w centrali oraz pisze go specjalnie dla Ciebie. Powstaje problem z dotrzymaniem terminu z aktu sprzedaży i przelewu środków na rzecz zbywcy. Co robić ? Proponuję wykorzystać opcję "kontakt z bankiem" w moim ING i napisać jaki masz termin w akcie i, że prosisz o przyspieszenie procedury aneksu. Pamiętaj, że taki aneks kosztuje 200 pln przy podpisaniu więc przelej tyle na konto w INGu zawczasu. Powodzenia.
Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie!
Cześć,
Ile można mieć kont oko bonus dla pojedynczego użytkownika?
Ile można mieć kont oko bonus dla konta małżeńskiego?
26-12-2024
No właśnie nie jest to takie proste, bo ING Business nie jest dostępne dla JDG. Więc nawet jeśli ktośzdecyduje się płacić więcej, to nie musiałby najpierw się przekształcić w spółkę.
24-12-2024Użytkownik | Liczba Lajków |
---|---|
10 | |
5 | |
5 | |
4 | |
2 |