08-07-2020 04:13
09-07-2020 15:14
Przykro mi, że taka sytuacja Cię spotkała. Jednak żeby uzyskać więcej szczegółów konieczny jest kontakt ze specjalistą, u którego składałaś wniosek. Tutaj nie mam możliwości sprawdzenia dla Ciebie informacji.
09-07-2020 23:27
Witaj,
Rozumiem, że sytuacja w jakiej się znalazłaś jest trudna i budzi wiele emocji. Jednak fakt, że zakupiłaś nieruchomość za niższą cenę (gratulacje) niż deklarowana ma wpływ na LTV wniosku a co za tym idzie na brak możliwości spełnienia wszystkich warunków z załącznika 3 do umowy a konkretnie kwoty wkładu własnego. Miałaś dostarczyć przelewy na 300 tys. a masz na 270 tys. Dlatego należy zrobić aneks do umowy korygujący ten zapis z załącznika. Do takiego aneksu podejmuje się decyzję w centrali oraz pisze go specjalnie dla Ciebie. Powstaje problem z dotrzymaniem terminu z aktu sprzedaży i przelewu środków na rzecz zbywcy. Co robić ? Proponuję wykorzystać opcję "kontakt z bankiem" w moim ING i napisać jaki masz termin w akcie i, że prosisz o przyspieszenie procedury aneksu. Pamiętaj, że taki aneks kosztuje 200 pln przy podpisaniu więc przelej tyle na konto w INGu zawczasu. Powodzenia.
Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie!
Z racji tego, że masz u nas kredyt hipoteczny wspólny z żoną, to macie również wskazane konto, z którego kredyt jest spłacany. W takiej sytuacji każdy ze współposiadaczy kredytu może zostać poproszony
... 21-11-2024