Kredyty hipoteczne

Odpowiedz

Pozytywna decyzja kredytowa hipoteczny

Dzień dobry,

Czy po otrzymaniu pozytywnej decyzji kredytowej przykładowo na kwotą 200 tys zł. (Jedna transza)

To czy przy wypłacie mogę zmniejszyć kwotę kredytu np. do 170 tys. na rzecz powiększenia wkładu własnego? Jeśli tak to jak to zrobić?

Odpowiedz
0 Lajków
misiek324
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
4
0
20-01-2022
Wiadomość 1 z 2 (2 212 wyświetleń)

Re: Pozytywna decyzja kredytowa hipoteczny

Najprostszym rozwiązaniem jest wypłata pełnej kwoty i od razu dokonanie nadpłaty. 
Jeśli masz gotówkę, którą wpłacisz deweloperowi i nie potrzebujesz takiej kwoty kredytu, o jaką wnioskowałeś, będziemy potrzebować zaświadczenie od dewelopera, że taką gotówkę mu wpłaciłeś. Musimy wiedzieć, że warunki z umowy zostały dotrzymane.

Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Jeśli odpowiedź Ci pomogła, zaakceptuj ją jako rozwiązanie.

-----------------
Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Jeśli odpowiedź Ci pomogła, zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Odpowiedz
0 Lajków
MateuszS
Moderator
Moderator icon
220
45
02-09-2021
Wiadomość 2 z 2 (2 162 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re.: Hasło maskowane / partial password

Akurat atakowanie menedżerów haseł jest kompletnie nie na miejscu, ba inne banki zalecają ich stosowanie, taki tam "mało znany bank" PKO BP - cytat z ich strony "Dlaczego warto korzystać z menedżera h

...

18-11-2025
Konto firmowe - Apple Pay na macOS 26 Tahoe

Witam,

zmieniłem starego MacBooka Pro z 2015 r. na nowego MacBooka Air 15 i mam problem z ponownym dodaniem kart firmowych do Apple Pay. Po zmianie komputera na nowy, co wiązało się w moim przypadku z

...

17-11-2025
Re: Wydłużenie okresu budowlanego

Skontaktuj się z nami specjalistami hipotecznymi po zalogowaniu do Mojego ING lub pod numerem 32 357 00 57. Specjaliści są dostępni w dni robocze od 8:00 do 18:00. Sprawdzimy to dla Ciebie. 

17-11-2025
Najbardziej pomocni użytkownicy