Kredyty hipoteczne

Odpowiedz

Pozytywna decyzja kredytowa hipoteczny

Dzień dobry,

Czy po otrzymaniu pozytywnej decyzji kredytowej przykładowo na kwotą 200 tys zł. (Jedna transza)

To czy przy wypłacie mogę zmniejszyć kwotę kredytu np. do 170 tys. na rzecz powiększenia wkładu własnego? Jeśli tak to jak to zrobić?

Odpowiedz
0 Lajków
misiek324
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
4
0
20-01-2022
Wiadomość 1 z 2 (1 678 wyświetleń)

Re: Pozytywna decyzja kredytowa hipoteczny

Najprostszym rozwiązaniem jest wypłata pełnej kwoty i od razu dokonanie nadpłaty. 
Jeśli masz gotówkę, którą wpłacisz deweloperowi i nie potrzebujesz takiej kwoty kredytu, o jaką wnioskowałeś, będziemy potrzebować zaświadczenie od dewelopera, że taką gotówkę mu wpłaciłeś. Musimy wiedzieć, że warunki z umowy zostały dotrzymane.

Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Jeśli odpowiedź Ci pomogła, zaakceptuj ją jako rozwiązanie.

-----------------
Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Jeśli odpowiedź Ci pomogła, zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Odpowiedz
0 Lajków
MateuszS
Moderator
Moderator icon
182
37
02-09-2021
Wiadomość 2 z 2 (1 628 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re.: Niechciana sytuacja

Prosimy napisz w tej sprawie na Czacie w Moim ING. Specjaliści z zakresu zajęć egzekucyjnych są dzisiaj dostępni do 18:00. Sprawdzą Twoje konto w systemie

23-12-2024
Niechciana sytuacja

Z jakiegoś niejasnego powodu. Z konta zostało pobrane mi wszystkie pieniądze. Każdy wie jak działa komornik. Zostawia pieniądze na koncie do minimalnej płacy, a resztę przekazuje na spłaty zaległości....

23-12-2024
Re.: Rejestracja działalności jednoosobowej - kod pkd

Kod PKD w formularzu rejestracji firmy należy wpisać w formacie cyfr arabsko-rzymskich, bez żadnych kropek lub innych znaków.
Proponujemy wyczyszczenie też przeglądarki z plików cookies oraz historię

...

23-12-2024
Najbardziej pomocni użytkownicy