Odpowiedz

aneks, nadpłata

Witam,

Zakładając hipotetycznie, że nadpłacam kredyt co miesiąc np. 1000 zł rata się zmniejsza.

Po kilku miesiącach np. 6 stwierdzam, że chce skrócić okres kredytowania 

Rozumiem, że okres kredytowania może być skrócony tak, że moja rata nie może być wyższa od tej przed nadpłata ?

Pytanie przed którą nadpłatą ? Tą pierwszą ? czy 6 ? 

Dla pewności czy aneks będzie dalej bezpłatny mimo ,że od pierwszej nadpłaty bez aneksu mineło 6 miesięcy ?

Pozdrawiam, Dziękuje za odpowiedź.

Odpowiedz
0 Lajków
bob
bob
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
2
0
18-01-2022
Wiadomość 1 z 2 (2 445 wyświetleń)

Re: aneks, nadpłata

Dziękuję za zainteresowanie naszą ofertą Emotikon: Szczęśliwy Wysokość raty nie może być wyższa od najwyższej w Twojej umowie kredytowej. A więc od tej pierwszej, która została wyliczona w harmonogramie spłat po podpisaniu umowy.

Jeśli złożysz aneks o skrócenie okresu spłaty do 3 miesięcy od ostatniej nadpłaty - nie pobierzemy żadnej opłaty.

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
DominikaW
Moderator
Moderator icon
263
48
11-02-2020
Wiadomość 2 z 2 (2 399 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Zamknięcie IKZE bez wpłat

Dzień dobry,
czy za zamknięcie IKZE przed upływem 12 miesięcy na które nie zostały dokonane żadne wpłaty zostanie pobrana prowizja za zwrot?

13-12-2025
Re: Powrót do starego wyglądu bankowości - AKTUALNA TO STRZAŁ W KOLANO!

Dziękujemy za opinię. Przekazałem ją do zespołu odpowiedzialnego za naszą bankowość.

12-12-2025
Re: Powrót do starego wyglądu bankowości - AKTUALNA TO STRZAŁ W KOLANO!

Witam,

Proszę o powiększenie pola tekstowego "Tytuł" oraz "Nazwa i adres odbiorcy", tak jak to było w starej wersji, a najlepiej umożliwienie opcji powrotu do starego interfejsu. Ten jest nieintuicyjny

...

12-12-2025
Najbardziej pomocni użytkownicy