Odpowiedz

Operat szacunkowy

Witam serdecznie, czy jeżeli mam zrobiony operat to jest różnica czy składam wniosek na stan deweloperski czy pod klucz? Operat zawiera wartość odtworzeniową budynku z kompletnym wykończeniem czyli pod klucz. Może ogólnie jakieś wskazówki co do operatu. Ogólnie będę musiał i tak zrobić chyba nowy operat bo ten mam z kwietnia, działka była pusta, a teraz już jest część prac wykonanych. Pozdrawiam
Odpowiedz
0 Lajków
Mariusz_naw
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
4
0
02-04-2020
Wiadomość 1 z 4 (5 536 wyświetleń)

Re: Operat szacunkowy

Operat jest ważny do 12 miesięcy, od jego wykonania. Jeżeli chcesz udokumentować wkład własny w postaci wykonanych prac, proszę zaktualizuj operat. Nie musisz dostarczać nowego, wystarczy jego aktualizacja. Weźmiemy pod uwagę wartość po zakończeniu budowy.

Szczegóły przekaże Ci również specjalista, u którego będziesz składał wniosek o kredyt Emotikon: Szczęśliwy

Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Jeśli odpowiedź Ci pomogła, zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Odpowiedz
0 Lajków
AgnieszkaS
Były moderator
Były moderator icon
408
112
12-10-2015
Wiadomość 2 z 4 (5 442 wyświetleń)

Czyli mając operat szacunkowy z wartością odtworzeniową budynku zawierającą wszystkie elementy do stanu jak pod klucz bez problemu moge taki operat przedstawić do wniosku o kredyt na budowę do stanu deweloperskiego?

Odpowiedz
0 Lajków
Mariusz_naw
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
4
0
02-04-2020
Wiadomość 3 z 4 (5 411 wyświetleń)

Tak, możesz nam taki operator finansowy przedstawić do składanego wniosku. 

**
Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie!
Odpowiedz
0 Lajków
AgnieszkaR
Były moderator
Były moderator icon
168
22
02-11-2016
Wiadomość 4 z 4 (5 330 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re.: Aplikacja ING na systemach AOSP, bez Google Play Services.

Dzień dobry, jak dziś wygląda podejście banku do sprawy?

Jest coraz większa nisza na telefony "degoogled" oraz telefony oparte na Linuksie, polski Mudita, fińska Jolla, holenderski Fairphone, niemiecki

...

11-03-2026
Re: Refinansowanie kredytu hipotecznego - nieprawidłowy numer rachunku do spłaty

Prosimy, w tym temacie napisz do naszych specjalistów z działu hipotek. Są oni dostępni na czacie w Moim ING w dni robocze w godzinach 8:00 - 18:00. Specjaliści z działu hipotek są również dostępni po

...

11-03-2026
Refinansowanie kredytu hipotecznego - nieprawidłowy numer rachunku do spłaty

Dzień dobry,

Wczoraj po wizycie w oddziale ING i uruchomieniu refinansownia dowiedzieliśmy z żoną się po fakcie, że numer rachunku przyjęty przez pracownika ING, który tworzył umowę jest nieprawidłowy

...

11-03-2026
Najbardziej pomocni użytkownicy