Odpowiedz

Nowy wniosek kredytowy

Witam.
Miałem złożony wniosek kredytowy ale ze względu na długi czas oczekiwania i kończący czas na zakup nieruchomości - zakupiłem nieruchomość za gotówkę.
Teraz złożyłem wniosek w banku o refinansowanie na tą samą nieruchomość. Czy taki wniosek będzie załatwiony szybciej ? Operat zrobiony przy poprzednim wniosku
Odpowiedz
0 Lajków
Swider86
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
7
1
28-07-2022
Wiadomość 1 z 11 (4 905 wyświetleń)

Re.: Nowy wniosek kredytowy

Tym razem wniosek złożony w placówce nie u posrednika
Odpowiedz
0 Lajków
Swider86
Doradca z ambicjami I
7
1
28-07-2022
Wiadomość 2 z 11 (4 870 wyświetleń)

Re: Nowy wniosek kredytowy

[ Edytowane ]

Dziękujemy za zainteresowanie naszą ofertą kredytu Emotikon: Szczęśliwy 

Jeśli mamy już operat to jak najbardziej jest szansa, że nasza decyzje będzie wcześniej. Niestety na tym etapie nie mamy możliwości zagwarantowania tego. Prosimy o cierpliwość.

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
IlonaU
Moderator
Moderator icon
1096
218
07-06-2017
Wiadomość 3 z 11 (4 809 wyświetleń)

Składając wniosek bezpośrednio w banku też są następujące kroki ?
Rejestracja i bramka formalna

Analiza wstępna

Dodatkowa analiza

Wyższy szczebel decyzyjny

Decyzja ostateczna

Dni robocze

Pobieramy wnioski z dnia

N+2

17.08

N+5 12.08
N+1 18.08
N+3 16.08
N+2 17.08

Czy mając już operat i składając bezpośrednio w placówce banku wniosek jest szansa że dostanę pieniądze w ciągu 14 dni ? Wniosek złożony 18.08.2022
Odpowiedz
0 Lajków
Swider86
Doradca z ambicjami I
7
1
28-07-2022
Wiadomość 4 z 11 (4 751 wyświetleń)

Udzielenie decyzji kredytowej uzależnione jest od bardzo wielu indywidualnych kwestii. Niestety nie jesteśmy wstanie jednoznacznie podać, która ścieżka będzie szybsza.

-----------------
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
KarolinaM
Moderator
Moderator icon
588
125
19-03-2018
Wiadomość 5 z 11 (4 688 wyświetleń)

https://tvn24.pl/biznes/z-kraju/kredyt-hipoteczny-lipiec-2022-dane-bik-tapniecie-na-rynku-kredytow-m...

Tak mało wniosków to czemu tak długo się schodzi ? Im szybciej udzielicie kredytu tym szybciej zaczynacie zarabiać na nim
Swider86
Doradca z ambicjami I
7
1
28-07-2022
Wiadomość 6 z 11 (4 554 wyświetleń)

Rozumiemy, że zależy Ci na szybkiej decyzji. Każdy wniosek jest dla nas ważny i robimy wszystko, żeby móc przekazać jak najszybciej naszą decyzję. Bardzo prosimy o cierpliwość. 

-----------------
Odpowiedz
0 Lajków
WiolettaS
Moderator
Moderator icon
546
122
04-09-2015
Wiadomość 7 z 11 (4 489 wyświetleń)

Jeszcze wczoraj rano była informacja że decyzja będzie 01.09.2022 później pojawiła się informacja że mam dosłać dodatkowy dokument(zmiana w księdze wieczystej - pojawił się wpis że ja już jestem właścicielem). Pani z banku przekazała podpisany dokument wczoraj o godz 12:00. Ile czasu teraz będę czekał aż dokument będzie wprowadzony i ile znowu będę czekał na rozpatrzenie ? Jak znowu to ma być 21 dni to chyba trzeba zmienić bank.
Odpowiedz
0 Lajków
Swider86
Doradca z ambicjami I
7
1
28-07-2022
Wiadomość 8 z 11 (4 246 wyświetleń)

Mamy nadzieję, że niedługo otrzymasz już decyzję. Niestety czas 21 dni liczymy od otrzymania kompletu dokumentów. Jeśli masz wątpliwości co do czasu rozpatrywania Twojego wniosku, skontaktuj się z doradcą, który go od Ciebie przyjmował. 

-----------------
Odpowiedz
0 Lajków
IlonaU
Moderator
Moderator icon
1096
218
07-06-2017
Wiadomość 9 z 11 (4 182 wyświetleń)

Czy o statusie wniosku mogę dowiedzieć się na czacie czy na infolinii ? Bo pracownik banku jest poza zasięgiem.
Odpowiedz
0 Lajków
Swider86
Doradca z ambicjami I
7
1
28-07-2022
Wiadomość 10 z 11 (3 909 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re.: import przelewów split payment (MPP)

Czy coś się może zmieniło w tej kwestii?

24-12-2024
Re.: import przelewów split payment (MPP)

No właśnie nie jest to takie proste, bo ING Business nie jest dostępne dla JDG. Więc nawet jeśli ktośzdecyduje się płacić więcej, to nie musiałby najpierw się przekształcić w spółkę.

24-12-2024
Re.: Limit zadłużenia

Skontaktuj się z nami przez czat w Moim ING. Specjaliści z tego zakresu są dostępni w dni robocze od 8:00 do 16:00. Dostępne opcje w tej sytuacji możemy sprawdzić również pod numerem 32 357 00 77 w dn

...

24-12-2024
Najbardziej pomocni użytkownicy