16-02-2021 18:42
Witam.
Od grudnia 2019 roku zatrudniony jestem w jednej firmie, na początku 3-miesięczna umowa próbna, potem na rok (kończy się 28 luty 2021). Nową umowę podpiszę pod koniec lutego na okres 2 lat.
Czy mogę się się starać o kredyt zaraz po podpisaniu umowy, czy muszę odczekać 6 miesięcy? Nie do końca rozumiem jak liczony jest staż pracy u jednego pracodawcy. Czy chodzi o jedną umowę, czy całość zatrudnienia?
Pozdrawiam.
18-02-2021 18:56 | Edytowano: 18-02-2021 19:00
Możesz wnioskować o kredyt od razu. Poprzednie umowy zapewniają Ci odpowiednią stażowość. Bierzemy pod uwagę cały staż pracy u wszystkich pracodawców, pod warunkiem, że przerwa nie jest dłuższa niż 2 miesiące między jednym a drugim pracodawcą.
Trafiłem na ten temat w "społeczności ING " bo szukam rozwiązania problemu . Też spotkała mnie blokada konta przez brak oświadczenia. Zablokowane konto - na początku to się z tego śmiałem ale teraz
... 06-12-2025Cieszymy się, że już wszystko jest w porządku
Gdybyś potrzebował pomocy zawsze możesz do nas napisać na czacie, po zalogowaniu w Moim ING - chętnie pomożemy.
Dzień dobry
Spieszę poinformować, że problem opisywany przeze mnie został rozwiązany już wszystko działa. Bardzo dziękuję za szybką reakcję i szczęśliwe rozwiązanie. :-)
pozdrawiam
Rafał
06-12-2025| Użytkownik | Liczba Lajków |
|---|---|
| 5 | |
| 4 | |
| 2 | |
| 2 | |
| 2 |