Odpowiedz

Nowa umowa, a kredyt hipoteczny.

Witam.
Od grudnia 2019 roku zatrudniony jestem w jednej firmie, na początku 3-miesięczna umowa próbna, potem na rok (kończy się 28 luty 2021). Nową umowę podpiszę pod koniec lutego na okres 2 lat.
Czy mogę się się starać o kredyt zaraz po podpisaniu umowy, czy muszę odczekać 6 miesięcy? Nie do końca rozumiem jak liczony jest staż pracy u jednego pracodawcy. Czy chodzi o jedną umowę, czy całość zatrudnienia?
Pozdrawiam.

Odpowiedz
0 Lajków
Langi
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
1
0
16-02-2021
Wiadomość 1 z 2 (1 857 wyświetleń)

Re: Nowa umowa, a kredyt hipoteczny.

[ Edytowane ]

Możesz wnioskować o kredyt od razu. Poprzednie umowy zapewniają Ci odpowiednią stażowość. Bierzemy pod uwagę cały staż pracy u wszystkich pracodawców, pod warunkiem, że przerwa nie jest dłuższa niż 2 miesiące między jednym a drugim pracodawcą.

Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Jeśli odpowiedź Ci pomogła, zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Odpowiedz
0 Lajków
MartynaC
Były moderator
Były moderator icon
427
94
12-04-2017
Wiadomość 2 z 2 (1 738 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re.: import przelewów split payment (MPP)

Czy coś się może zmieniło w tej kwestii?

24-12-2024
Re.: import przelewów split payment (MPP)

No właśnie nie jest to takie proste, bo ING Business nie jest dostępne dla JDG. Więc nawet jeśli ktośzdecyduje się płacić więcej, to nie musiałby najpierw się przekształcić w spółkę.

24-12-2024
Re.: Limit zadłużenia

Skontaktuj się z nami przez czat w Moim ING. Specjaliści z tego zakresu są dostępni w dni robocze od 8:00 do 16:00. Dostępne opcje w tej sytuacji możemy sprawdzić również pod numerem 32 357 00 77 w dn

...

24-12-2024
Najbardziej pomocni użytkownicy