01-08-2022 09:39 | Edytowano: 01-08-2022 09:40
Proszę o rozwianie wątpliwości, które nasunęły mi się po rozmowie z pracownikiem banku. Wg pracownika przy skorzystaniu z wakacji kredytowych i zawieszeniu dwóch najbliższych rat należy poczekać z nadpłatą, aż zostanie pobrana rata październikowa, z uwagi na fakt, że pobierana jest w racie cześć kapitałowa i odsetki i nadpłacić na następny dzień po pobraniu raty ponieważ wtedy nadpłata pójdzie na sam kapitał, a jeśli nadpłaci się przed spłatą raty to część nadpłaty pójdzie na odsetki. Wydawało mi się, że skoro co do zasady nadpłaca się kapitał to obojętnie w jaki dzień będzie się nadpłacać. Teraz jestem w kropce i nie wiem, czy rzeczywiście należy nadpłacać dzień po pobraniu przez bank raty?
02-08-2022 15:58
Niestety, nie jestem w stanie odnieść się do tej rozmowy. Natomiast, jeśli chodzi o nadpłatę, zawsze spłaca ona kapitał.
Patrzymy na to co robi konkurencja i dostrzegamy zainteresowanie IKE i rynkami zagranicznymi. Analizujemy możliwość wprowadzenia tych usług u nas. Rozumiemy, że chcielibyście skorzystać z nich już ter
... 19-11-2024
@DominikaW:Nie mamy takich zgłoszeń. Proszę, zrestartuj telefon. Jeśli sytuacja będzie się powtarzać, napisz do nas na czacie w bankowości internetowej. Przyjmiemy zgłoszenie techniczne.
To chyba będz
... 18-11-2024