01-08-2022 09:39 | Edytowano: 01-08-2022 09:40
Proszę o rozwianie wątpliwości, które nasunęły mi się po rozmowie z pracownikiem banku. Wg pracownika przy skorzystaniu z wakacji kredytowych i zawieszeniu dwóch najbliższych rat należy poczekać z nadpłatą, aż zostanie pobrana rata październikowa, z uwagi na fakt, że pobierana jest w racie cześć kapitałowa i odsetki i nadpłacić na następny dzień po pobraniu raty ponieważ wtedy nadpłata pójdzie na sam kapitał, a jeśli nadpłaci się przed spłatą raty to część nadpłaty pójdzie na odsetki. Wydawało mi się, że skoro co do zasady nadpłaca się kapitał to obojętnie w jaki dzień będzie się nadpłacać. Teraz jestem w kropce i nie wiem, czy rzeczywiście należy nadpłacać dzień po pobraniu przez bank raty?
02-08-2022 15:58
Niestety, nie jestem w stanie odnieść się do tej rozmowy. Natomiast, jeśli chodzi o nadpłatę, zawsze spłaca ona kapitał.
Dzień dobry,
proszę, sprawdź czy w ustawieniach programu antywirusowego nie masz wprowadzonych ograniczeń dla naszej strony logowania. Proszę, spróbuj też skorzystać z innej przeglądarki lub innego urz
Dziękuję za zainteresowanie naszą propozycją. Ofertą kredytów hipotecznych zajmują się nasi eksperci hipoteczni w placówkach banku.
Na kontakt z naszym specjalistą możesz umówić się w Moim ING. Po zal
Użytkownik | Liczba Lajków |
---|---|
10 | |
5 | |
5 | |
4 | |
2 |