01-08-2022 09:39 | Edytowano: 01-08-2022 09:40
Proszę o rozwianie wątpliwości, które nasunęły mi się po rozmowie z pracownikiem banku. Wg pracownika przy skorzystaniu z wakacji kredytowych i zawieszeniu dwóch najbliższych rat należy poczekać z nadpłatą, aż zostanie pobrana rata październikowa, z uwagi na fakt, że pobierana jest w racie cześć kapitałowa i odsetki i nadpłacić na następny dzień po pobraniu raty ponieważ wtedy nadpłata pójdzie na sam kapitał, a jeśli nadpłaci się przed spłatą raty to część nadpłaty pójdzie na odsetki. Wydawało mi się, że skoro co do zasady nadpłaca się kapitał to obojętnie w jaki dzień będzie się nadpłacać. Teraz jestem w kropce i nie wiem, czy rzeczywiście należy nadpłacać dzień po pobraniu przez bank raty?
02-08-2022 15:58
Niestety, nie jestem w stanie odnieść się do tej rozmowy. Natomiast, jeśli chodzi o nadpłatę, zawsze spłaca ona kapitał.
Prawdą jest, że przestępcy potrafią nadpisać nadawcę wysyłanego SMSa, który będzie wyglądał jak wysłany z ING. Jednak nie potrafią wysłać w imieniu banku kodu autoryzacyjnego, którego można użyć w apl
... 06-12-2025Trudno nam się tutaj odnieść do Twojej sprawy. Natomiast jeśli nie zgadzasz się z odpowiedzią na reklamację, to możesz się od niej odwołać. Możesz też napisać do nas na czacie, po zalogowaniu w Moim I
... 06-12-2025Trafiłem na ten temat w "społeczności ING " bo szukam rozwiązania problemu . Też spotkała mnie blokada konta przez brak oświadczenia. Zablokowane konto - na początku to się z tego śmiałem ale teraz
... 06-12-2025| Użytkownik | Liczba Lajków |
|---|---|
| 5 | |
| 4 | |
| 2 | |
| 2 | |
| 2 |