01-08-2022 09:39 | Edytowano: 01-08-2022 09:40
Proszę o rozwianie wątpliwości, które nasunęły mi się po rozmowie z pracownikiem banku. Wg pracownika przy skorzystaniu z wakacji kredytowych i zawieszeniu dwóch najbliższych rat należy poczekać z nadpłatą, aż zostanie pobrana rata październikowa, z uwagi na fakt, że pobierana jest w racie cześć kapitałowa i odsetki i nadpłacić na następny dzień po pobraniu raty ponieważ wtedy nadpłata pójdzie na sam kapitał, a jeśli nadpłaci się przed spłatą raty to część nadpłaty pójdzie na odsetki. Wydawało mi się, że skoro co do zasady nadpłaca się kapitał to obojętnie w jaki dzień będzie się nadpłacać. Teraz jestem w kropce i nie wiem, czy rzeczywiście należy nadpłacać dzień po pobraniu przez bank raty?
02-08-2022 15:58
Niestety, nie jestem w stanie odnieść się do tej rozmowy. Natomiast, jeśli chodzi o nadpłatę, zawsze spłaca ona kapitał.
Dzięki, za info, faktycznie dodanie current-password-0 (i po kolei numery zaczynając od 0) działa obecnie z Bitwarden więc przywrócono wygodę, super.
Jednak bezpieczeństwa to nie poprawia w żaden sp
... 15-05-2026Mniej więcej od tygodnia prawidłowo działa uzupełnianie pól logowania za pomocą Bitwardena. Nie wiem co prawda kto faktycznie to rozwiązał (Bitwarden czy ING), jednak jeżeli to zmiana po stronie banku
... 15-05-2026Nie będę wam za darmo pomagał w debugowaniu błędu. Scenariusz znacie. Problem występuje zawsze w opisanej sytuacji, od co najmniej kliku tygodni. Możecie go naprawić, albo mieć klienta gdzieś i to ola
... 13-05-2026