Odpowiedz
Witam,
Mam pytanie dotyczące kredytu hipotecznego, a zmian w projekcie podczas budowy. Jest to dom parterowy, częściowo podpiwniczony z poddaszem nieużytkowym.
Chcielibyśmy zmienić dach z tradycyjnej więźby na wiązary kratowe, a co za tym idzie nie byłoby konieczności wykonywania stropu lanego (taki mamy w projekcie), byłaby jedynie kratownica z wiązarów do której w późniejszym etapie budowy zamontowane zostaną płyty gk. Rozważamy też zmianę sposobu ogrzewania z pieca na ekogroszek (taki mamy w projekcie) na pompę ciepła. Powyższe zmiany zarówno przez naszego projektanta jak i kierownika budowy zostały zakwalifikowane jako nieistotne, wymagają tylko wpisu w dziennik budowy i naniesienia na dokumentację przy zakończonej budowie. Czy bank również uznaje takie zmiany za nieistotne czy wymagają one np. spisania aneksu do umowy kredytowej?
Bardzo proszę o odpowiedź.
Odpowiedz
0 Lajków
Quietus
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
1
0
20-04-2022
Wiadomość 1 z 2 (1 539 wyświetleń)

Re: Kredyt

Prosimy, wyślij nam wiadomość w Moim ING po zalogowaniu - sprawdzimy, czy wymaga to naniesienia zmian w kosztorysie do Twojego kredytu czy nie. Jeśli będą konieczne u nas jakieś zmiany, odpiszemy to w wiadomości zwrotnej. 

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
KarolinaM
Moderator
Moderator icon
586
125
19-03-2018
Wiadomość 2 z 2 (1 449 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Problem z założeniem konta.

Od 11 listopada syn próbuje założyć online konto Mubi 18-26, bezskutecznie, konto zablokowane.
Wizyta w placówce w Jaworznie nie przyniosła efektu. Pani w okienku dzwoniła na infolinię (to jakiś żart) ...

21-11-2024
Re.: Oświadczenie KYO w przypadku kredytu hipotecznego

Z racji tego, że masz u nas kredyt hipoteczny wspólny z żoną, to macie również wskazane konto, z którego kredyt jest spłacany. W takiej sytuacji każdy ze współposiadaczy kredytu może zostać poproszony

...

21-11-2024
Nadplata kredyt 2016

Witam wszystkich,
Umowa kredytowa została podpisana w 2016 i chciałbym zacząć go nadpłacać ale nie znalazłem odpowiedzi na parę pytań,

Pierwsze dotyczy zapisu w umowie, że jeśli chce nadpłacać kredyt to...

20-11-2024
Najbardziej pomocni użytkownicy