26-11-2021 18:32
Witam,
Chcemy kupić dom od dewelopera, docelowo będzie to stan surowy zamknięty ale narazie dopiero robią dach. Czy można już przystąpić do czynności związanych z kredytem czy trzeba poczekac aż dom będzie w stanie docelowym (kwestia miesiąca do dwóch)? Druga sprawa to deweloper dopiero co odkupił dzałkę na której stoi dom od swojego wspólnika wobec czego brak będzie zaktualizowanych wpisów w księgach wieczystych, czy to będzie stanowiło przeszkodę w udzieleniu kredytu?
26-11-2021 20:55
27-11-2021 11:49
A czy ta umowa deweloperska to była umowa zakupu gotowego domu czy umowa na wybudowanie domu?
27-11-2021 13:50
@AndrzejH Miło mi czytać, że nasza oferta Cię zainteresowała
Oczywiście, że możecie już składać wniosek o kredyt hipoteczny w naszym banku. Chętnie przedstawimy wszystkie szczegóły telefonicznie.
Dlatego proszę Cię o kontakt z naszą infolinią pod numerem 32 357 65. Jest czynna w dni robocze od 8:00 do 20:00 i w soboty od 8:00 do 16:00.
Sytuacja związana z wykupieniem nieruchomości przez dewelopera wymaga sprawdzenia w dokumentach, a tutaj nie mamy do nich dostępu.
Zweryfikujemy to przed złożeniem wniosku.
Z komunikatu wynika, że kwota nadpłaty jest ciągle za niska. Nie skrócisz okresu kredytowania, jeśli nie można obciąć przynajmniej jednej raty. A żeby można było obciąć jedną ratę, musisz nadpłacić pr
... 17-11-2024Popieram przedmówcę i z dużym rozczarowaniem przyjmuję taką wiadomość.
Widziałem również odpowiedź co do programu "Orlen w Portfelu".
Natomiast za każdym razem informacja od Banku brzmi "nie przystępuj
... 17-11-2024Witam. Robiłam już kilka nadpłat, w różnych kwotach i dniach. Jak skrócić okres kredytowania? Niestety za każdym razem otrzymuje informację „Nie możesz teraz skrócić okresu kredytowania”. Nie chce mni
... 17-11-2024