Odpowiedz

Kredyt na udział w nieruchomości

Dzień dobry,

Moja sytuacja polega na tym że partner posiada wkład własny na nieruchomość w wysokości np 350tyś zł ja jako że on zmienił pracę chciałabym uzyskać kredyt samodzielnie i chciałabym się dowiedzieć czy jest to możliwe żeby samodzielnie przy podziale nieruchomości zaciągnąć kredyt na jej część, słyszałam że jest to możliwe, ale bank za zgodą partnera wpisuje się na hipotekę całej nieruchomości i chciałbym to potwierdzić i uzyskać więcej informacji czy to jest możliwe.
Odpowiedz
0 Lajków
marcinwylezek1
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
1
0
14-03-2023
Wiadomość 1 z 2 (3 346 wyświetleń)

Re: Kredyt na udział w nieruchomości

Miło nam, że interesujesz się kredytem w naszym banku Emotikon: Szczęśliwy 
Możesz nabyć udziały w nieruchomości i otrzymać na nią kredyt. Bank jednak zabezpieczy się na całości nieruchomości, w tym celu będziemy potrzebować zgody wszystkich właściciel.

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
SylwiaG
Moderator
Moderator icon
181
41
23-04-2018
Wiadomość 2 z 2 (3 270 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re: Nadpłata kredytu hipotecznego i skrócenie okresu kredytowania

Z komunikatu wynika, że kwota nadpłaty jest ciągle za niska. Nie skrócisz okresu kredytowania, jeśli nie można obciąć przynajmniej jednej raty. A żeby można było obciąć jedną ratę, musisz nadpłacić pr

...

17-11-2024
Re.: Makler - daleko do waszej konkurencji

Popieram przedmówcę i z dużym rozczarowaniem przyjmuję taką wiadomość.

Widziałem również odpowiedź co do programu "Orlen w Portfelu".

Natomiast za każdym razem informacja od Banku brzmi "nie przystępuj

...

17-11-2024
Re: Nadpłata kredytu hipotecznego i skrócenie okresu kredytowania

Witam. Robiłam już kilka nadpłat, w różnych kwotach i dniach. Jak skrócić okres kredytowania? Niestety za każdym razem otrzymuje informację „Nie możesz teraz skrócić okresu kredytowania”. Nie chce mni

...

17-11-2024
Najbardziej pomocni użytkownicy