02-05-2018 14:21
Dzień dobry,
mam pytanie jakie są konsekwencje nie zrealizowania wszystkich prac zawartych z kosztorysu na budowę domu? Przedłużaliśmy już okres rozliczenia kredytu (budowa trwa już 3,5 roku), z przyczyn od nas niezależnych góra domu wciąż jest niedokończona, brak karton-gipsów w części pomieszczeń. Dom odebrany technicznie, zamieszkany na dole, wyposażony cały dół. Raty spłacamy w terminie.
Czy podnosicie Państwo marżę do czasu dokończenia wszystkich prac?
Pozdrawiam!
02-05-2018 14:47
Konsekwencją niespełnienia warunku będzie wysyłanie monitów upominawczych, a ostatecznie możemy wypowiedzieć umowę kredytową. Proponuję zwrócić się w oddziale do specjalisty hipotecznego o zamówienie nowego aneksu wydłużającego warunek zakończenia inwestycji. Koszt aneksu to 200 zł.
02-05-2018 15:03
Wypowiadacie Państwo umowę jak tylko jedna rzecz jest niedokończona z kosztorysu?
Złożymy te dokumenty, które potwierdzają odbiór domu, prześlemy zdjęcia z wykonanych prac i stanu domu. Czy lepiej od razu wnioskować o aneks wydłużający zakończenie inwestycji?
02-05-2018 15:28
Zdjęcia potwierdzające wykonanie prac, proszę załączyć przez usługę internetową. Jeśli jednak zawarte w kosztorysie prace nie zostały wykonane to nie będziemy mogli zaakceptować warunku. Proponuję skontaktować się ze specjalistą hipotecznym z oddziału, specjalista zaproponuje najlepsze rozwiązanie tej sytuacji.
07-07-2023 23:37
Jak się zakończyła sprawa?
Wniosek, że środki zablokowane, a niewydane komornikowi w okresie nierozstrzygniętego zbiegu zajęć, nie należą do klienta banku, nie jest prawidłowy. W okresie obowiązywania umowy rachunku bankowego,
... 26-11-2024Dzień dobry,
Czy w aplikacji da się w jakiś sposób podejrzeć, czy dodatkowe warunki do otrzymania oprocentowania premiowego zostały spełnione?
Pytam, ponieważ mam w aplikacji dwa konta OKO Bonus, jedneg
... 26-11-2024Dzień dobry.
Chciałem uruchomić transze kredytu ale strona się nie ładuje.
Sprawdzałem w Chrome/Firefox i wersje mobilne też.
Problem jest z tym, że m.in przeglądarka nie ładuje strony z powodu Content S