Kredyty hipoteczne

Odpowiedz

Kredyt na budowę - niedokończone pomieszczenia

Dzień dobry,

mam pytanie jakie są konsekwencje nie zrealizowania wszystkich prac zawartych z kosztorysu na budowę domu? Przedłużaliśmy już okres rozliczenia kredytu (budowa trwa już 3,5 roku), z przyczyn od nas niezależnych góra domu wciąż jest niedokończona, brak karton-gipsów w części pomieszczeń. Dom odebrany technicznie, zamieszkany na dole, wyposażony cały dół. Raty spłacamy w terminie.

Czy podnosicie Państwo marżę do czasu dokończenia wszystkich prac?

Pozdrawiam!

Odpowiedz
0 Lajków
Ann_Wawa
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
2
0
02-05-2018
Wiadomość 1 z 5 (9 309 wyświetleń)

Re: Kredyt na budowę - niedokończone pomieszczenia

Konsekwencją niespełnienia warunku będzie wysyłanie monitów upominawczych, a ostatecznie możemy wypowiedzieć umowę kredytową. Proponuję zwrócić się w oddziale do specjalisty hipotecznego o zamówienie nowego aneksu wydłużającego warunek zakończenia inwestycji. Koszt aneksu to 200 zł.

Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Jeśli odpowiedź Ci pomogła, zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Odpowiedz
0 Lajków
AgnieszkaS
Były moderator
Były moderator icon
408
112
12-10-2015
Wiadomość 2 z 5 (9 298 wyświetleń)

Wypowiadacie Państwo umowę jak tylko jedna rzecz jest niedokończona z kosztorysu?

Złożymy te dokumenty, które potwierdzają odbiór domu, prześlemy zdjęcia z wykonanych prac i stanu domu. Czy lepiej od razu wnioskować o aneks wydłużający zakończenie inwestycji?

Odpowiedz
0 Lajków
Ann_Wawa
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
2
0
02-05-2018
Wiadomość 3 z 5 (9 291 wyświetleń)

Zdjęcia potwierdzające wykonanie prac, proszę załączyć przez usługę internetową. Jeśli jednak zawarte w kosztorysie prace nie zostały wykonane to nie będziemy mogli zaakceptować warunku. Proponuję skontaktować się ze specjalistą hipotecznym z oddziału, specjalista zaproponuje najlepsze rozwiązanie tej sytuacji.

Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Jeśli odpowiedź Ci pomogła, zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Odpowiedz
0 Lajków
AgnieszkaS
Były moderator
Były moderator icon
408
112
12-10-2015
Wiadomość 4 z 5 (9 282 wyświetleń)

Jak się zakończyła sprawa?

Odpowiedz
0 Lajków
Samson80
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
4
0
06-07-2023
Wiadomość 5 z 5 (5 601 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Zamknięcie IKZE bez wpłat

Dzień dobry,
czy za zamknięcie IKZE przed upływem 12 miesięcy na które nie zostały dokonane żadne wpłaty zostanie pobrana prowizja za zwrot?

13-12-2025
Re: Powrót do starego wyglądu bankowości - AKTUALNA TO STRZAŁ W KOLANO!

Dziękujemy za opinię. Przekazałem ją do zespołu odpowiedzialnego za naszą bankowość.

12-12-2025
Re: Powrót do starego wyglądu bankowości - AKTUALNA TO STRZAŁ W KOLANO!

Witam,

Proszę o powiększenie pola tekstowego "Tytuł" oraz "Nazwa i adres odbiorcy", tak jak to było w starej wersji, a najlepiej umożliwienie opcji powrotu do starego interfejsu. Ten jest nieintuicyjny

...

12-12-2025
Najbardziej pomocni użytkownicy