22-11-2020 16:00
Witam
Piszę z takim zapytaniem, planuję wziąć kredyt hipoteczny na budowę domu, razem z mężem. Mąż prowadzi jednoosobową działalność gospodarczą , natomiast ja właśnie dostałam umowę na czas nieokreślony, aktualnie przebywam na L4, ponieważ jestem w ciąży, u tego samego pracodawcy przepracowałam 4 lata ciągiem(natomiast nie przepracowałam 3 miesięcy na nowej umowie (tej na czas nieokreślony)), moje pytanie brzmi czy w takiej sytuacji możemy otrzymać kredyt hipoteczny na dom? Czy otrzymam zdolność kredytową czy jednak wymagane jest przepracowanie 3 m-c na nowej umowie ?
Pozdrawiam.
23-11-2020 12:32
23-11-2020 12:34
w_h miło mi czytać, że nasza oferta Was zainteresowała. Akceptujemy dochód z działalności gospodarczej. Wykluczeniem są tylko cztery branże według PKD, które obejmują:
- gastronomię,
- kulturę/rozrywkę/rekreację,
- turystykę
- zakwaterowanie.
Ważne, aby działalność była prowadzona od co najmniej 12 miesięcy.
Jeśli przebywasz na zwolnieniu lekarskim, ale jesteś zatrudniona w oparciu o umowę o pracę, która jest ciągłością w tej samej firmie, to także weźmiemy pod uwagę Twój dochód.
Aplikacja nadal nie działa. Brak na stronie jakiejkolwiek informacji na ten temat. Niestety jestem coraz mniej zadowolony z tego banku.
08-11-2024Mieliśmy wczoraj problemy z działaniem aplikacji. Rozwiązaliśmy już je. Jeśli na Twoim koncie nie pojawiła się wpłata, napisz do nas na czacie, który w aplikacji znajdziesz na dole.
08-11-2024