22-11-2020 16:00
Witam ![]()
Piszę z takim zapytaniem, planuję wziąć kredyt hipoteczny na budowę domu, razem z mężem. Mąż prowadzi jednoosobową działalność gospodarczą , natomiast ja właśnie dostałam umowę na czas nieokreślony, aktualnie przebywam na L4, ponieważ jestem w ciąży, u tego samego pracodawcy przepracowałam 4 lata ciągiem(natomiast nie przepracowałam 3 miesięcy na nowej umowie (tej na czas nieokreślony)), moje pytanie brzmi czy w takiej sytuacji możemy otrzymać kredyt hipoteczny na dom? Czy otrzymam zdolność kredytową czy jednak wymagane jest przepracowanie 3 m-c na nowej umowie ?
Pozdrawiam.
23-11-2020 12:32
23-11-2020 12:34
w_h miło mi czytać, że nasza oferta Was zainteresowała. Akceptujemy dochód z działalności gospodarczej. Wykluczeniem są tylko cztery branże według PKD, które obejmują:
- gastronomię,
- kulturę/rozrywkę/rekreację,
- turystykę
- zakwaterowanie.
Ważne, aby działalność była prowadzona od co najmniej 12 miesięcy.
Jeśli przebywasz na zwolnieniu lekarskim, ale jesteś zatrudniona w oparciu o umowę o pracę, która jest ciągłością w tej samej firmie, to także weźmiemy pod uwagę Twój dochód.
Możesz wypłacić pieniądze z IKZE wcześniej, jeśli zajdzie taka potrzeba. To tzw. zwrot. Pieniądze zwrócimy Ci, jeśli wypowiesz umowę o jego prowadzenie i nie spełniasz ustawowych warunków do wypłaty.
... 15-12-2025Dzień dobry,
czy za zamknięcie IKZE przed upływem 12 miesięcy na które nie zostały dokonane żadne wpłaty zostanie pobrana prowizja za zwrot?
Dziękujemy za opinię. Przekazałem ją do zespołu odpowiedzialnego za naszą bankowość.
12-12-2025| Użytkownik | Liczba Lajków |
|---|---|
| 5 | |
| 4 | |
| 2 | |
| 2 | |
| 2 |