Odpowiedz

Kredyt hipoteczny

Witam.  Jestem na etapie kupna działki.  Dojazd do działki jest droga prywatna . Po rozmowie z właścicielem będzie służebność dojazdu do działki.  Podczas załatwiania kredytu hipoteczne powiedziałem że dojazd będzie przez służebność drogi dojazdowej . Decyzja kredytu pozytywna . Czekam na podpisanie umowy . Ale po wizycie u notariusza okazuje się że będę współwłaścicielem drogi dojazdowej ponieważ służebność to trzeba innych współwłaścicieli (a jest ich 5 ) przy akcie notarialnym . Teraz pytanie co z kredytem w takiej sytuacji.  U notariusza dowiedziałem się też że może być tak że po akcie notarialny w którym droga jest zakupiona z działka z kwoty kredytu   kredyt może nie zostać uruchomiony przez bank. Myślałem żeby ppdczas aktu notarialnego drogę kupić z własnych środków a działkę tak jak było zamierzenie z kredytu . Czy zostanie wtedy uruchomiony mój kredyt na kupno działki z takim aktem notarialnym?
Odpowiedz
0 Lajków
Michał8
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
2
0
18-12-2024
Wiadomość 1 z 2 (637 wyświetleń)

Re.: Kredyt hipoteczny

Nie kredytujemy udziału drogi w działce. Zabezpieczamy zobowiązanie tylko na nabywanej działce. W takiej sytuacji najlepszym rozwiązaniem jest opłacenie udziału z własnych środków.

Ważne też, żeby już w akcie notarialnym cena zakupu działki i drogi były ujęte osobno.

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta
Odpowiedz
0 Lajków
AgnieszkaBin
Moderator
Moderator icon
796
173
04-09-2015
Wiadomość 2 z 2 (577 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Kredyt hipoteczny - czas decyzji

Witam,
proszę o informacje jak wygladaja AKTUALNE terminy oczekiwania na decyzje. Te na stronie ING się nie sprawdzają. We wtorek tj. 04.02 dostaliśmy sms o tresci: mamy juz wszystko. Podejmujemy decyz...

12-02-2025
zmiana hasła na forum

Cześć,

proste pytanie i liczę na prostą odpowiedź: w jaki sposób można zmienić hasło dostępu do tego forum?

Sprawdzam i szukam w ustawieniach konta i nic.

Czy jest to w ogóle możliwe?

Dzięki.

12-02-2025
Re.: przelew ods - kred

W zakładce szczegółów limitu powinna być informacja o oprocentowaniu. Zgodnie z oprocentowaniem pobierane są odsetki. Dodatkowo raz do roku jest opłata roczna. Znacznie tańszym rozwiązaniem jest karta...

12-02-2025
Najbardziej pomocni użytkownicy