- Subskrybuj źródło RSS
- Oznacz temat jako nowy
- Oznacz temat jako przeczytany
- Przyklej wątek Wątek u bieżącego użytkownika
- Zakładka
- Subskrybuj
- Strona dopasowana do drukarki
Rezygnacja z transzy kredytu i spłata uruchomionej transzy.
17-12-2024 21:46
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Mam taką sytuację, że z uwagi na harmonogram 20/80 uruchamiam kredyt w kwocie 1000 zł, a pozostałą część (ok. 700.000 zł) kredytu po zakończeniu budowy przez dewelopera (za ok. 1,5 roku).
Kredyt wypłacany jest właśnie w tych dwóch transzach: 1000 zł i 700.000 zł.
Czy mogę zrezygnować z tej pozostałej części kredytu (700.000 zł) i spłacić te wypłacone 1000 zł, gdyby okazało się, że mam gotówkę na sfinansowanie zakupu albo zwyczajnie nie będę chciał korzystać z kredytu (np. dostanę pieniądze w darowiźnie)?
Co się stanie, jeżeli po np. 6 miesiącach od wypłaty tego 1000 zł spłacę ten uruchomiony 1000 zł?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
18-12-2024 21:56
Re.: Rezygnacja z transzy kredytu i spłata uruchomionej transzy.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Możesz zrezygnować z pozostałej części transzy, natomiast w takiej sytuacji będziemy i tak prosić Cię o rozliczenie inwestycji. Dodatkowo poprosimy o udokumentowanie środków - które potwierdzą, że będziesz mógł dokończyć tą inwestycję.
Natomiast, Jeśli wcześniej spłacisz aktualnie uruchomioną transzę na kwotę 1000 zł - kredyt zamkniemy, otrzymasz od nas potwierdzenie spłaty kredytu i nie będziemy wymagać więcej formalności. Dotyczy to sytuacji, gdzie jeszcze nie został podpisany akt notarialny.
-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj