Odpowiedz
Opcje
- Subskrybuj źródło RSS
- Oznacz temat jako nowy
- Oznacz temat jako przeczytany
- Przyklej wątek Wątek u bieżącego użytkownika
- Zakładka
- Subskrybuj
- Strona dopasowana do drukarki
Kredyt hipoteczny
18-12-2024 08:45
Opcje
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Witam. Jestem na etapie kupna działki. Dojazd do działki jest droga prywatna . Po rozmowie z właścicielem będzie służebność dojazdu do działki. Podczas załatwiania kredytu hipoteczne powiedziałem że dojazd będzie przez służebność drogi dojazdowej . Decyzja kredytu pozytywna . Czekam na podpisanie umowy . Ale po wizycie u notariusza okazuje się że będę współwłaścicielem drogi dojazdowej ponieważ służebność to trzeba innych współwłaścicieli (a jest ich 5 ) przy akcie notarialnym . Teraz pytanie co z kredytem w takiej sytuacji. U notariusza dowiedziałem się też że może być tak że po akcie notarialny w którym droga jest zakupiona z działka z kwoty kredytu kredyt może nie zostać uruchomiony przez bank. Myślałem żeby ppdczas aktu notarialnego drogę kupić z własnych środków a działkę tak jak było zamierzenie z kredytu . Czy zostanie wtedy uruchomiony mój kredyt na kupno działki z takim aktem notarialnym?
Opcje
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
19-12-2024 09:24
Re.: Kredyt hipoteczny
Opcje
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Nie kredytujemy udziału drogi w działce. Zabezpieczamy zobowiązanie tylko na nabywanej działce. W takiej sytuacji najlepszym rozwiązaniem jest opłacenie udziału z własnych środków.
Ważne też, żeby już w akcie notarialnym cena zakupu działki i drogi były ujęte osobno.
-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta
Ważne też, żeby już w akcie notarialnym cena zakupu działki i drogi były ujęte osobno.
-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta
Opcje
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Wiadomość 2 z 2
(548 wyświetleń)