29-01-2020 13:17
Dzień dobry,
jeśli złożyłem wniosek kredytu hipotecznego na zakup mieszkania 160tyś + 30tyś wykończenie na okres 25 lat i otrzymałem pozytywną decyzje wstępną to mogę ostatecznie zaciągną kredyt na mniejszą kwotę np. tylko 160tyś przy zachowaniu takiego samego okresu kredytowania. Czy wiązać się to będzie z koniecznością złożenia nowego wniosku i oczekiwania na ponowną analizę.
Dziękuję za odpowiedź,
29-01-2020 17:48
Umowę możesz podpisać na całą wnioskowaną kwotę, ale ostatecznie nie ma obowiązku uruchomienia całej wartości kredytu.
Wówczas będzie to sytuacja równoznaczna z zaciągnięciem mniejszego kredytu (odsetki i tak płacisz od uruchomionej części kredytu, a nie całości).
Jedyny moment kiedy może to nie być opłacalne jest sytuacja, w której wybrałeś ofertę z prowizją za udzielenie kredytu.
Jeśli chciałbyś mieć faktycznie na Umowie niższą kwotę, będziesz musiał skorygować swój wniosek lub złożyć nowy. Praktyczniej i szybciej może Ci być skorzystać z tej opcji powyżej.
30-01-2020 17:16
tommmyyy91 Określimy wartość zabezpieczenia w operacie uwzględniając planowany remont. Po podpisaniu umowy nie będziesz musiał wypłacić transzy na remont, ale wtedy powinieneś go wykonać z własnych pieniędzy i przedstawić zdjęcia z wykonanych prac. Jeśli chcesz zrezygnować z prac remontowych i kwoty na remont, konieczne będzie złożenie nowego wniosku.
31-01-2020 15:41
03-02-2020 12:27
Nazwa firmy nie będzie miała wpływu na decyzję kredytową. Ważne, aby firma była prowadzona od minimum 12 miesięcy.
Dziękujemy za zgłoszenie. Przekazałem Twoje uwagi do odpowiedniego zespołu i to sprawdzimy.
08-11-2024Aplikacja nadal nie działa. Brak na stronie jakiejkolwiek informacji na ten temat. Niestety jestem coraz mniej zadowolony z tego banku.
08-11-2024Mieliśmy wczoraj problemy z działaniem aplikacji. Rozwiązaliśmy już je. Jeśli na Twoim koncie nie pojawiła się wpłata, napisz do nas na czacie, który w aplikacji znajdziesz na dole.
08-11-2024