20-07-2023 09:43
Szanowni Państwo,
chciałbym zasięgnąć informacji w przedmiocie odsetek w sekcji "Pozostało do spłaty" w zakładce "Kredyt hipoteczny" w "Moim ING".
Od kilku lat spłacam kredyt hipoteczny - oprocentowanie zmienne, WIBOR6M + marża, raty równe. Zajrzałem ostatnio do "Mojego ING" do zakładki "Kredyt hipoteczny" i tam w sekcji "Pozostało do spłaty" mam pozycja "w tym kapitał" (niespłacony, wynikający z dotychczasowych moich wpłat i wysokości rat) oraz "w tym odsetki" (bardzo niewielka kwota kilkusetzłotowa). Czy mógłbym prosić o wyjaśnienie co to za odsetki w kwocie pozostałej do spłaty? Do tej pory myślałem, że odsetki pobierane są w każdej racie i ich wysokość uzależniona jest od zmiany oprocentowania co pół roku.
21-07-2023 11:08
Są to odsetki naliczone od ostatnio zapłaconej raty do dzisiaj (do dnia, w którym to sprawdzasz). Będą one rosły aż do kolejnej raty (ich wysokość będzie zgodna z harmonogramem). Podajemy to w ten sposób, aby w momencie np. chęci spłaty całości kredytu przed czasem było widoczne ile dokładnie pozostało do spłaty na dany dzień.
Patrzymy na to co robi konkurencja i dostrzegamy zainteresowanie IKE i rynkami zagranicznymi. Analizujemy możliwość wprowadzenia tych usług u nas. Rozumiemy, że chcielibyście skorzystać z nich już ter
... 19-11-2024
@DominikaW:Nie mamy takich zgłoszeń. Proszę, zrestartuj telefon. Jeśli sytuacja będzie się powtarzać, napisz do nas na czacie w bankowości internetowej. Przyjmiemy zgłoszenie techniczne.
To chyba będz
... 18-11-2024Dzień dobry, jestem tutaj nowa i nieco pogubiona Chciałabym zrozumieć z kim sie tutaj rozmawia: czy ktoś, kto ma rangę "Zaprawiony analityk" to pracownik banku? Jak rozpoznać pracownika a jak kogoś,
... 18-11-2024