Kredyty hipoteczne

Odpowiedz

Kredyt hipoteczny - odsetki pozostałe do spłaty

Szanowni Państwo,

chciałbym zasięgnąć informacji w przedmiocie odsetek w sekcji "Pozostało do spłaty" w zakładce "Kredyt hipoteczny" w "Moim ING".

Od kilku lat spłacam kredyt hipoteczny - oprocentowanie zmienne, WIBOR6M + marża, raty równe. Zajrzałem ostatnio do "Mojego ING" do zakładki "Kredyt hipoteczny" i tam w sekcji "Pozostało do spłaty" mam pozycja "w tym kapitał" (niespłacony, wynikający z dotychczasowych moich wpłat i wysokości rat) oraz "w tym odsetki" (bardzo niewielka kwota kilkusetzłotowa). Czy mógłbym prosić o wyjaśnienie co to za odsetki w kwocie pozostałej do spłaty? Do tej pory myślałem, że odsetki pobierane są w każdej racie i ich wysokość uzależniona jest od zmiany oprocentowania co pół roku.

Odpowiedz
0 Lajków
boro22
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
6
1
06-05-2022
Wiadomość 1 z 2 (2 032 wyświetleń)

Re: Kredyt hipoteczny - odsetki pozostałe do spłaty

Są to odsetki naliczone od ostatnio zapłaconej raty do dzisiaj (do dnia, w którym to sprawdzasz). Będą one rosły aż do kolejnej raty (ich wysokość będzie zgodna z harmonogramem). Podajemy to w ten sposób, aby w momencie np. chęci spłaty całości kredytu przed czasem było widoczne ile dokładnie pozostało do spłaty na dany dzień.

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
IlonaU
Moderator
Moderator icon
1138
226
07-06-2017
Wiadomość 2 z 2 (1 986 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Zamknięcie IKZE bez wpłat

Dzień dobry,
czy za zamknięcie IKZE przed upływem 12 miesięcy na które nie zostały dokonane żadne wpłaty zostanie pobrana prowizja za zwrot?

13-12-2025
Re: Powrót do starego wyglądu bankowości - AKTUALNA TO STRZAŁ W KOLANO!

Dziękujemy za opinię. Przekazałem ją do zespołu odpowiedzialnego za naszą bankowość.

12-12-2025
Re: Powrót do starego wyglądu bankowości - AKTUALNA TO STRZAŁ W KOLANO!

Witam,

Proszę o powiększenie pola tekstowego "Tytuł" oraz "Nazwa i adres odbiorcy", tak jak to było w starej wersji, a najlepiej umożliwienie opcji powrotu do starego interfejsu. Ten jest nieintuicyjny

...

12-12-2025
Najbardziej pomocni użytkownicy