16-04-2024 11:50
Wniosek trafił do analizy 5.03.2024 zakończone 4.04.2024 - miało być 16 dni wyszło 21 dni.
4.04.2024 nagle się okazało, że potrzeba dokumentów, które można było załatwić wcześniej i od 11.04 trwa dodatkowa analiza która miała trwać 1 dzień.
Wnioski o dochodach stracą ważność 26.04
A pozostały jeszcze etapy:
Wyższy szczebel decyzyjny: 2 dni
Decyzja ostateczna: 4 dni
Mam się przygotować na to, że w kwietniu tego nie skończą ?
17-04-2024 09:31
Dziękuję za zainteresowanie naszą ofertą. Każdy wniosek rozpatrujemy indywidualnie. Proszę, abyś skontaktował się z doradcą, u którego wnioskowałeś. Sprawdzimy Twoją sytuację.
17-04-2024 12:15
Z doradcą kontaktuję się prawie codziennie od początku kwietnia. I ciągle słyszę, że trzeba czekać tłumacząc to tym, że ING nie wyrabia się ze zbyt dużą ilością analiz.
Wczoraj w końcu zmienił się status na "Podejmujemy decyzję" co rozumiem jest tożsame z statusem "Decyzja ostateczna" ?
Zauważyłem, że pewne nieporozumienia wynikają z rożnych opisów/nazw statusów.
Co innego jest tutaj:
https://forms.ing.pl/DETeWniosekWormsExt/wizardwfb.aspx?path=T3_MI-EndUserWormsExt-CAWK-STR_PRED&ban...
co innego tutaj:
https://www.ing.pl/partner/indywidualni/hipoteka/proces-kredytowy
oraz z braku zmian statusów na burząco, "Dodatkowa analiza" trwała u doradcy 3 dni robocze i status od razu zmienił się na "Wniosek analizowany - oczekuje na decyzję ostateczną" co chyba odpowiada w tabelce na stronie statusowi "Decyzja ostateczna".
Natomiast zabrało statusu pośredniego "Wyższy szczebel decyzyjny".
18-04-2024 12:58
Rozumiemy, że taka sytuacja może nie być komfortowa. Jednak każdy wniosek rozpatrujemy indywidualne i może wymagać dodatkowej weryfikacji.
Dziękujemy za Twoje opinie dotyczące statusów wniosków. Przekazaliśmy je do odpowiedniego działu.
18-04-2024 13:47
Widząc ten post ucieszyłem się, że nie jestem sam. Tzn, że kredyt na dom i że temat ciągnie się w nieskończoność. My złożyliśmy przez doradcę zewnętrznego wniosek 26.02, po drodze jakiś brak więc do analizy trafił 04.03 i do tej pory kilkukrotnie dopytki o dokumenty. Ciągle coś nowego. Z 21 dni za chwilę zrobi się 60. Już pojawiała się informacja z teoretyczną datą podjęcia decyzji ostatecznej po czym znowu oczekujemy na dokumenty o których powiadomiliśmy twojego specjalistę czy coś w tym stylu. W każdej normalnej firmie za taką niekompetencję w dotrzymywaniu terminu lecą głowy.
29-04-2024 14:19
Informacyjnie, analiza wniosku o kredyt zakończyła się 22.04. W marcu szacowano, że będzie trwało to ok. 5 tygodni, realnie wyszło 7 tygodni, czyli mniej więcej zgodnie z tym co aktualnie pokazuje poniższa strona:
https://www.ing.pl/partner/indywidualni/hipoteka/proces-kredytowy
Dziękujemy za zgłoszenie. Przekazałem Twoje uwagi do odpowiedniego zespołu i to sprawdzimy.
08-11-2024Aplikacja nadal nie działa. Brak na stronie jakiejkolwiek informacji na ten temat. Niestety jestem coraz mniej zadowolony z tego banku.
08-11-2024Mieliśmy wczoraj problemy z działaniem aplikacji. Rozwiązaliśmy już je. Jeśli na Twoim koncie nie pojawiła się wpłata, napisz do nas na czacie, który w aplikacji znajdziesz na dole.
08-11-2024