Kredyty hipoteczne

Odpowiedz

Kredyt hipoteczny na dom - dlaczego ciągle otrzymuję nieprawdziwe informacje o czasach ?

Wniosek trafił do analizy 5.03.2024 zakończone 4.04.2024 - miało być 16 dni wyszło 21 dni.

4.04.2024 nagle się okazało, że potrzeba dokumentów, które można było załatwić wcześniej i od 11.04 trwa dodatkowa analiza która miała trwać 1 dzień.

Wnioski o dochodach stracą ważność 26.04 Emotikon: Smutny

A pozostały jeszcze etapy:

Wyższy szczebel decyzyjny: 2 dni
Decyzja ostateczna: 4 dni

Mam się przygotować na to, że w kwietniu tego nie skończą ?

Odpowiedz
0 Lajków
MByrtek
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
3
1
16-04-2024
Wiadomość 1 z 6 (3 305 wyświetleń)

Re: Kredyt hipoteczny na dom - dlaczego ciągle otrzymuję nieprawdziwe informacje o czasach ?

Dziękuję za zainteresowanie naszą ofertą. Każdy wniosek rozpatrujemy indywidualnie. Proszę, abyś skontaktował się z doradcą, u którego wnioskowałeś. Sprawdzimy Twoją sytuację.

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
IlonaU
Moderator
Moderator icon
1096
218
07-06-2017
Wiadomość 2 z 6 (3 182 wyświetleń)

Re: Kredyt hipoteczny na dom - dlaczego ciągle otrzymuję nieprawdziwe informacje o czasach ?

Z doradcą kontaktuję się prawie codziennie od początku kwietnia. I ciągle słyszę, że trzeba czekać tłumacząc to tym, że ING nie wyrabia się ze zbyt dużą ilością analiz.
Wczoraj w końcu zmienił się status na "Podejmujemy decyzję" co rozumiem jest tożsame z statusem "Decyzja ostateczna" ?

Zauważyłem, że pewne nieporozumienia wynikają z rożnych opisów/nazw statusów.
Co innego jest tutaj:
https://forms.ing.pl/DETeWniosekWormsExt/wizardwfb.aspx?path=T3_MI-EndUserWormsExt-CAWK-STR_PRED&ban...
co innego tutaj:
https://www.ing.pl/partner/indywidualni/hipoteka/proces-kredytowy

oraz z braku zmian statusów na burząco, "Dodatkowa analiza" trwała u doradcy 3 dni robocze i status od razu zmienił się na "Wniosek analizowany - oczekuje na decyzję ostateczną" co chyba odpowiada w tabelce na stronie statusowi "Decyzja ostateczna".
Natomiast zabrało statusu pośredniego "Wyższy szczebel decyzyjny".

MByrtek
Doradca z ambicjami I
3
1
16-04-2024
Wiadomość 3 z 6 (3 148 wyświetleń)

Rozumiemy, że taka sytuacja może nie być komfortowa. Jednak każdy wniosek rozpatrujemy indywidualne i może wymagać dodatkowej weryfikacji. 

Dziękujemy za Twoje opinie dotyczące statusów wniosków. Przekazaliśmy je do odpowiedniego działu. 

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
NataliaKr
Moderator
Moderator icon
439
82
18-01-2021
Wiadomość 4 z 6 (3 031 wyświetleń)

Re.: Kredyt hipoteczny na dom - dlaczego ciągle otrzymuję nieprawdziwe informacje o czasach ?

Widząc ten post ucieszyłem się, że nie jestem sam. Tzn, że kredyt na dom i że temat ciągnie się w nieskończoność. My złożyliśmy przez doradcę zewnętrznego wniosek 26.02, po drodze jakiś brak więc do analizy trafił 04.03 i do tej pory kilkukrotnie dopytki o dokumenty. Ciągle coś nowego. Z 21 dni za chwilę zrobi się 60. Już pojawiała się informacja z teoretyczną datą podjęcia decyzji ostatecznej po czym znowu oczekujemy na dokumenty o których powiadomiliśmy twojego specjalistę czy coś w tym stylu. W każdej normalnej firmie za taką niekompetencję w dotrzymywaniu terminu lecą głowy.

TMietek
Doradca z ambicjami I
1
2
18-04-2024
Wiadomość 5 z 6 (3 015 wyświetleń)

Re.: Kredyt hipoteczny na dom - dlaczego ciągle otrzymuję nieprawdziwe informacje o czasach ?

Informacyjnie, analiza wniosku o kredyt zakończyła się 22.04. W marcu szacowano, że będzie trwało to ok. 5 tygodni, realnie wyszło 7 tygodni, czyli mniej więcej zgodnie z tym co aktualnie pokazuje poniższa strona:

https://www.ing.pl/partner/indywidualni/hipoteka/proces-kredytowy

Odpowiedz
0 Lajków
MByrtek
Doradca z ambicjami I
3
1
16-04-2024
Wiadomość 6 z 6 (2 180 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
OKO bonus - ile można mieć?

Cześć,

Ile można mieć kont oko bonus dla pojedynczego użytkownika?

Ile można mieć kont oko bonus dla konta małżeńskiego?

26-12-2024
Re.: import przelewów split payment (MPP)

Czy coś się może zmieniło w tej kwestii?

24-12-2024
Re.: import przelewów split payment (MPP)

No właśnie nie jest to takie proste, bo ING Business nie jest dostępne dla JDG. Więc nawet jeśli ktośzdecyduje się płacić więcej, to nie musiałby najpierw się przekształcić w spółkę.

24-12-2024
Najbardziej pomocni użytkownicy