Odpowiedz

Kredyt hipoteczny na budowę domu

Dzień dobry,
Mam w ING kredyt hipoteczny na budowę domu. Czy ktoś orientuje się w którym miejscu umowy znajduje się informacja o tym, do jakiego etapu dom ma być wybudowany? Tzn. czy ma to być stan deweloperski, wykończony, pod klucz? Z tego co widzę w umowie i załącznikach jest mowa tylko o przeznaczeniu na "budowę", a kosztorys jest bardzo ogólny. Nie widzę żadnej informacji o tym, w jakim stopniu dom musi być wykończony, chociaż pamiętam, że przy podpisaniu umowy była mowa o tym, że wykończony musi być. Zastanawiam się skąd wziąć konkretne informacje czy z kredytu w trakcie okresu budowlanego muszę zrobić np. tynk na elewacji, czy obie łazienki muszą być na gotowo, albo czy w każdym pomieszczeniu muszę mieć zamontowane listwy przypodłogowe, kontakty i oświetlenie? Takie szczegóły, które nie będą niezbędne na początku po przeprowadzce, ale sumarycznie dają spory koszt, który wolałabym przeznaczyć jednak na lepsze materiały itp.
Odpowiedz
0 Lajków
KatarzynaZ1
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
1
0
13-04-2022
Wiadomość 1 z 2 (2 050 wyświetleń)

Re: Kredyt hipoteczny na budowę domu

Sytuacja, którą opisujesz wymaga sprawdzenia przez nas dokładnie tych dokumentów, które posiadasz. Skontaktuj się proszę z naszymi doradcami hipotecznymi (telefonicznie pod numerem 32 357 00 57 lub czacie w Moje ING). Możesz również porozmawiać z doradcą, który przyjmował wniosek Emotikon: Szczęśliwy 

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
NataliaKr
Moderator
Moderator icon
473
85
18-01-2021
Wiadomość 2 z 2 (1 970 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re: Zobaczenie danych kart platniczych w Moim ING

W aplikacji mobilnej nie udostępniamy pełnych danych kart. Pełne dane kart są dostępne tylko na jej fizycznej formie. Kart przedpłaconych dla klientów indywidualnych powyżej 13 roku życia nie można do

...

15-07-2025
Re.: Zobaczenie danych kart platniczych w Moim ING

W obu przypadkach odpowiedź jest taka sama - nie da się.

15-07-2025
Re: MojeID dla niepelnoletnich

Obecnie faktycznie udostępniamy usługę wyłącznie dla osób pełnoletnich, ale pracujemy nad jej wdrożeniem dla osób w wieku 13-17. 

15-07-2025
Najbardziej pomocni użytkownicy