Odpowiedz

Uruchomienie kredytu hipo.

Witam, jestesmy w trakcie finalizacji tematu na budowie i pozostał tylko odbiór sanitariatów i kolejno zgłoszenie kompletnego wniosku do Inspektoratu Budowlanego, aby wydal decyzje o dopuszczenie domu do użytku. Umowa kredytowa zostala podpisana z Bankiem ale jest ryzyko ze odbiór sanitariatow czy procesowanie wniosku w Inspektoracie może utknąć na dluzej niż standardowo i przez to podpisanie aktu z deweloperem też sie nieco przesunie (zalety covidu itp). Czy można wydlużyć okres zapisany w umowie na uruchomienie kredytu z Bankiem? Jeśli tak to w jakiej formie sie to odbywa i ile dni dłuzej ma się na sfinalizowanie tematu?

Bardzo dziękuje, Hans, Poznań.
Odpowiedz
0 Lajków
Hans
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
2
0
01-02-2022
Wiadomość 1 z 3 (2 518 wyświetleń)

Re: Uruchomienie kredytu hipo.

Prosimy, skontaktuj się z nami pod numerem 32 357 00 57 (8:00-20:00). Sprawdzimy warunki Twojej umowy. 

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
IlonaU
Moderator
Moderator icon
1124
224
07-06-2017
Wiadomość 2 z 3 (2 484 wyświetleń)

Re: Uruchomienie kredytu hipo.

Rozumiem, że jeśli warunki dla mnie korzystne (stała stopa) to nie ma mowy, a gdy dla banku, to jest pole do dyskusji? Emotikon: Szczęśliwy
Wolałbym jasną odpowiedź czy dopuszcza się taką opcje czy nie. Dziękuję.

Na infolinię czy do opiekuna kredytu ING oczywiście będę dzwonił, jak już temat będzie stanowił problem (ok. 1 miesiąca od dziś). Teraz tylko badam opcje.

Pozdrawiam.
Hans.
Odpowiedz
0 Lajków
Hans
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
2
0
01-02-2022
Wiadomość 3 z 3 (2 481 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Rozliczenie dywidendy z etf

Witam.. W 2024r otrzymałem dywidendę z etfsp500 w walucie euro. Czy od tej dywidendy był pobrany podatek u źródła, jeśli tak to w jakiej wysokości?

21-04-2025
Re.: Terminy podpisania umowy

Błagam ta odpowiedź pokazuje jeszcze większy brak szacunku albo całkowitą niewiedzę na temat tego jak wyglądają wasze procesy od strony klienta lub pośrednika. Jedyne co było możliwe do ogarnięcia to ...

21-04-2025
Re.: Terminy podpisania umowy

Cześć,
przykro mi, że nie znalazł się dla Ciebie termin 😢 Skontaktuj się ze specjalistą, u którego składałeś wniosek - być może będzie mógł coś zrobić w tej sprawie.

21-04-2025
Najbardziej pomocni użytkownicy