Odpowiedz
Opcje
- Subskrybuj źródło RSS
- Oznacz temat jako nowy
- Oznacz temat jako przeczytany
- Przyklej wątek Wątek u bieżącego użytkownika
- Zakładka
- Subskrybuj
- Strona dopasowana do drukarki
Kredyt hipoteczny dla studenta umowa zlecenie
30-03-2023 22:50
Opcje
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Dzień dobry,
Ciekawi mnie kwestia liczenia zdolności w przypadku umowy zlecenie. Jako student do 26 roku życia na podstawie umowy zlecenie nie są odprowadzane żadne składki. Zarobki brutto są równe zarobkom netto. W jaki sposób liczona jest w takim wypadku ewentualna zdolność kredytowa? Z kwoty która wpływa na konto czy z zarobków brutto które są pomniejszane o odpowiednie składki (zakładamy że student przekroczy kiedyś próg 26 lat lub ukończy studia). Kredyt oczywiście z 20% wkładu własnego. Jest to stała umowa na podstawie której regularnie spływają środki na konto (w zapisach umowy czas nieokreślony i zadeklarowany okres wypowiedzenia)
Ciekawi mnie kwestia liczenia zdolności w przypadku umowy zlecenie. Jako student do 26 roku życia na podstawie umowy zlecenie nie są odprowadzane żadne składki. Zarobki brutto są równe zarobkom netto. W jaki sposób liczona jest w takim wypadku ewentualna zdolność kredytowa? Z kwoty która wpływa na konto czy z zarobków brutto które są pomniejszane o odpowiednie składki (zakładamy że student przekroczy kiedyś próg 26 lat lub ukończy studia). Kredyt oczywiście z 20% wkładu własnego. Jest to stała umowa na podstawie której regularnie spływają środki na konto (w zapisach umowy czas nieokreślony i zadeklarowany okres wypowiedzenia)
Opcje
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
31-03-2023
11:14
– ostatnio edytowany
31-03-2023
15:08
przez
KamilW
Re: Kredyt hipoteczny dla studenta umowa zlecenie
[ Edytowane ]Opcje
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Miło nam, że zainteresowałeś się naszą ofertą kredytu hipotecznego, ale niestety nie akceptujemy dochodu z umowy zlecenia.
**
Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie!
Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie!
Opcje
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Wiadomość 2 z 2
(2 418 wyświetleń)