Kredyty hipoteczne

Odpowiedz

Kredyt hipoteczny dla studenta umowa zlecenie

Dzień dobry,
Ciekawi mnie kwestia liczenia zdolności w przypadku umowy zlecenie. Jako student do 26 roku życia na podstawie umowy zlecenie nie są odprowadzane żadne składki. Zarobki brutto są równe zarobkom netto. W jaki sposób liczona jest w takim wypadku ewentualna zdolność kredytowa? Z kwoty która wpływa na konto czy z zarobków brutto które są pomniejszane o odpowiednie składki (zakładamy że student przekroczy kiedyś próg 26 lat lub ukończy studia). Kredyt oczywiście z 20% wkładu własnego. Jest to stała umowa na podstawie której regularnie spływają środki na konto (w zapisach umowy czas nieokreślony i zadeklarowany okres wypowiedzenia)
Odpowiedz
0 Lajków
Pawel3
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
1
0
30-03-2023
Wiadomość 1 z 2 (717 wyświetleń)

Re: Kredyt hipoteczny dla studenta umowa zlecenie

[ Edytowane ]

Miło nam, że zainteresowałeś się naszą ofertą kredytu hipotecznego, ale niestety nie akceptujemy dochodu z umowy zlecenia.

**
Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie!
Odpowiedz
0 Lajków
SebastianM
Moderator
Moderator icon
11
1
03-03-2023
Wiadomość 2 z 2 (683 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re.: Wykup obligacji - podatek

Zysk z obligacji kupionych z dyskontem (np. po 99% wartości nominalnej) i utrzymanych do wykupu opodatkowany jest w sposób zryczałtowany, czyli podatek płacony jest przez biuro maklerskie. Klienci nie

...

29-05-2023
Wykup obligacji - podatek

Witam wszystkich,

czy jeśli kupię obligacje na rynku wtórnym za np. 99% ceny i zaczekam do wykupu przez eminenta po wartości nominalnej to od tego 1% muszę odprowadzić podatek i wykazać w PIT-38 czy ja

...

29-05-2023
Re: Re.: BLIK - konto firmowe oraz indywidualne

Brak możliwości dodania drugiej ikonki blika dla drugiego typu konta to chyba najwieksza wada obecnej aplikacji ing. Dziwię się że to nie zostało naprawione od tylu lat. Rozmawiałem ostatnio na jakimś

...

26-05-2023
Najbardziej pomocni użytkownicy