13-03-2021 15:37
Dzień dobry,
Mam dwa pytania:
1)Czy bank może odmówić udzielenia kredytu jeżeli niedaleko działki jest wał przeciwpowodziowy (40m)? Czy są jakieś wytyczne?
2)Jeżeli wnioskuje o kredyt sama, mam rozdzielność majątkową z mężem, ale dom jest budowany na działce wspólnej to mąż również ma sprawdzany BIK?
15-03-2021 19:34
1) Jeśli na działce jest możliwość zabudowy mieszkaniowej jednorodzinnej to fakt takiego położenia działki nie powinien od razu spowodować odrzucenia wniosku. Jednak każdą sytuację analizujemy indywidulanie więc potwierdzenie będzie w wydanej decyzji kredytowej.
2) Sprawdzamy historię kredytową kredytobiorcy wnioskującego o kredyt. Małżonek nie będąc kredytobiorcą a jedynie właścicielem, wyrażającym zgodę na zabezpieczenie na niej kredytu, nie będzie sprawdzany pod kątem wiarygodności kredytowej.
Tylko zamykacie placówki szybciej niż rząd zmienia zdanie, więc nie oczekujcie miłości do was teraz.
Po skasowaniu placówki w moim mieście do najbliższej mam 50km.
Więc mega mnie cieszy fakt ze nie dotk
Zaawansowane narzędzia to oczywiście super sprawa, ale polegliście całkowicie na kontakcie z klientem (zero gwiazdek wam tu przyznaję). Konto zablokowane, aby się dowiedzieć co z twoimi pieniędzmi dzw
... 07-03-2026Ofertą kredytów hipotecznych oraz informacjami dotyczącymi wnioskowania zajmują się nasi eksperci hipoteczni w placówkach banku. Na kontakt z osobami zajmującymi się kredytami hipotecznymi możesz umów
... 07-03-2026| Użytkownik | Liczba Lajków |
|---|---|
| 4 | |
| 2 | |
| 2 | |
| 2 | |
| 1 |