13-03-2021 15:37
Dzień dobry,
Mam dwa pytania:
1)Czy bank może odmówić udzielenia kredytu jeżeli niedaleko działki jest wał przeciwpowodziowy (40m)? Czy są jakieś wytyczne?
2)Jeżeli wnioskuje o kredyt sama, mam rozdzielność majątkową z mężem, ale dom jest budowany na działce wspólnej to mąż również ma sprawdzany BIK?
15-03-2021 19:34
1) Jeśli na działce jest możliwość zabudowy mieszkaniowej jednorodzinnej to fakt takiego położenia działki nie powinien od razu spowodować odrzucenia wniosku. Jednak każdą sytuację analizujemy indywidulanie więc potwierdzenie będzie w wydanej decyzji kredytowej.
2) Sprawdzamy historię kredytową kredytobiorcy wnioskującego o kredyt. Małżonek nie będąc kredytobiorcą a jedynie właścicielem, wyrażającym zgodę na zabezpieczenie na niej kredytu, nie będzie sprawdzany pod kątem wiarygodności kredytowej.
To naprawdę przykro się czyta. Tak jak waszym obowiązkiem jest weryfikowanie dowodu tożsamości, tak jest nim też zapewnienie dostępu do informacji i komunikacji z OzN. Instrukcje typu: "Aby wyjaśnić
... 19-12-2024Dobry wieczór,
Po godzinnej frustracji spowodowanej nieudanymi próbami odblokowania dostępu do konta mam nadzieję, że ktoś mi tu pomoże.
Postępuję zgodnie z instrukcją, zmieniam hasło, zapisuje też
... 18-12-2024Możesz zrezygnować z pozostałej części transzy, natomiast w takiej sytuacji będziemy i tak prosić Cię o rozliczenie inwestycji. Dodatkowo poprosimy o udokumentowanie środków - które potwierdzą, że będ
... 18-12-2024Użytkownik | Liczba Lajków |
---|---|
10 | |
5 | |
5 | |
4 | |
2 |