29-09-2024 08:56
Dzień dobry,
Zamierzamy z partnerką wziąć kredyt hipoteczny na mieszkanie, własność będzie po 50%, gdy byliśmy na umowie rezerwacyjnej agentka nieruchomości wspomniała coś o tym aby dokonywać wszystkich wpłat po równo i zaznaczać to w rezerwacji itp. - Tak zrobiliśmy z wpłatą rezerwacyjną i tak zrobimy z wpłatą przy umowie przedwstępnej.
Jednak podczas brania kredytu zasugerowała by wkład przelać po równo z obu naszych kont do obecnych właścicieli mieszkania.
I tutaj pytanie bo nasze wkłady trochę się będą różnić, powiedzmy 70 tyś, i 170 tyś.
I tutaj moje pytanie czy tak jest w porządku prawnie jeśli dalej będzie własność nieruchomości po 50% ? a Przelejemy sprzedającym 70, i 170 tyś.
Czy trzeba wyrównać nasze wkłady do kwot 120 tyś oboje lub na bardzo zbliżony poziom?
Czy można napisać że dokonujemy różnych kwot wpłaty wkładu a własność jest nadal po 50% ?
30-09-2024 08:38
Dziękuję za zainteresowanie naszą propozycją. Ofertą kredytów hipotecznych zajmują się nasi eksperci hipoteczni w placówkach banku.
Na kontakt z naszym specjalistą może Pan umówić się w Moim ING. Po zalogowaniu do Mojego ING proszę wybrać: Pomoc i kontakt (na dole strony) -> Skontaktuj się -> Spotkania ze specjalistą ING. Może Pan również umówić się na stronie www.ing.pl wybierając kolejno: Kontakt -> Umów spotkanie.
Z dostępnych opcji polecam wybór spotkania wideo, na którym może Pan porozmawiać z dowolnego miejsca, nie tracąc czasu na dojazd. Rozwiązanie to jest bardzo proste – nie trzeba niczego instalować, wystarczy wejść w linka, który prześlemy na mejla. Będzie Pan mógł zobaczyć naszego specjalistę oraz przygotowane materiały.
Przed spotkaniem zapraszamy do sprawdzenia maksymalnej możliwej kwoty kredytu na naszej stronie www.ing.pl , w zakładce Kredyty i pożyczki, wybierając Kredyt hipoteczny, a potem Oblicz ratę i zdolność kredytową
U mnie też wydłużyli,przed chwilą zobaczyłem w aplikacji
04-11-2024