Odpowiedz

Kredyt a miejsca parkingowe

Witam Emotikon: Szczęśliwy to mój pierwszy post,proszr o wyrozumiałośćEmotikon: Szczęśliwy pół roku temu zostal złożony wniosek o kredyt hipoteczny na zakup mieszkania z dwoma naziemnymi miejscami parkingowymi przed budynkiem mieszkalnym na działce X. W trakcie rozpatrywania wniosku deweloper zaproponował zmianę jednego miejsca parkingowego na inne miejsce na innej działce Y, której to działki nie wpisał do rachunku powierniczego. Byliśmy zainteresowani zamiana miejsc, ale że względu na to że przez zmianę danych dotyczących miejsc parkingowych i wynikających z tego opóźnień rozpatrywania wniosku zmiana ta nie została uwzględniona w wniosku. Kredyt został udzielony, transze są wypłacane. I teraz pojawia się pytanie, czy istnieje prawna możliwość zamiany tego jednego miejsca parkingowego z działki X na działkę Y, tak aby bank nie cofnął kredytu ani nie wynikały z tego żadne komplikacje.
Odpowiedz
0 Lajków
Mar567
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
1
0
21-07-2020
Wiadomość 1 z 2 (1 736 wyświetleń)

Re: Kredyt a miejsca parkingowe

@Mar567 Wszystkie zmiany dotyczące kredytowanej i będącej zabezpieczeniem dla kredytu nieruchomości wymagają indywidualnej decyzji. W tej sprawie zapraszam Cię do naszego oddziału. Zmiana będzie wymagała złożenia wniosku o aneks, do umowy kredytu hipotecznego Emotikon: Szczęśliwy

***Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Jeśli odpowiedź Ci pomogła, zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Odpowiedz
0 Lajków
DawidSz
Były moderator
Były moderator icon
225
48
26-11-2018
Wiadomość 2 z 2 (1 621 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re.: Oko bonus dodatkowe warunki

Podsumowanie i spełnieniu warunków w bankowości pełnomocnika powinna pojawić się do kilku dni po założeniu. Żeby spełnić warunek promocji, wystarczą 3 logowania do aplikacji.

Do liczby transakcji kart...

27-11-2024
Re.: Uruchomienie transzy - strona sie nie ładuje - security issue

Dzień dobry,
napisz do nas w tej sprawie na czacie, który znajdziesz w aplikacji na dole. Sprawdzimy to. Tutaj nie mamy dostępu do Twojego konta.

27-11-2024
Re.: Kółeczko się kręci

Jeśli logujesz się do bankowości przez przeglądarkę internetową na komputerze, to w ustawieniach wyczyść historię przeglądania lub same pliki cookies. Możesz też skorzystać z przeglądarki w trybie pry

...

27-11-2024
Najbardziej pomocni użytkownicy