27-04-2022 08:46
Dzień dobry
proszę o wyjaśnienie kwestii:
- kredyt uruchomiony w 100%
- karencja jeszcze do marca 2023
Czy można w okresie karencji nadpłacać kredyt? Czy najpierw należy wystąpić o skrócenie karencji i dopiero można nadpłacać (nadpłacanie dopiero kiedy zaczynamy spłatę kapitału)?
Dziękuję pięknie za odpowiedź.
28-04-2022 06:42
Dziękujemy za skorzystanie z naszej oferty kredytu.
Tak, możesz w każdej chwili nadpłacić kredyt - nawet w okresie karencji.
09-06-2022 14:13
Czy dobrze rozumiem:
- mam do spłacenia 100% kredytu, teraz płacę same odsetki od tej kwoty (do marca 2023)
- nadpłacam kredyt, przykładowo 10%
- co się dzieje z moją ratą odsetkową? jest wyliczona od faktycznego zadłużenia po nadpłacie, od razu? automatycznie zmienia się harmonogram spłaty czy ileś to trwa?
10-06-2022 06:00
Automatycznie zmienia się wysokość raty odsetkowej (też mam karencję do kwietnia chyba 2023). Z tego co pamiętam po kilki dniach aktualizuje się harmonogram. Inna procedura jest gdybyś chciała nadpłatą skrócić okres kredytowania - mnie to nie interesowało.
10-06-2022 17:22
Nadpłatę realizujemy w ten sposób, że kwotę nadpłaty odejmujemy od kapitału kredytu, pozostawiamy ten sam okres kredytowania, tym samym zmniejsza się rata kredytu(dotyczy to również raty odsetkowej). Przeliczenie następuje od razu od dnia nadpłaty. Nadpłatę możesz zgłosić w szybki i wygodny sposób w bankowości internetowej. Harmonogram po nadpłacie jest również dostępny, zaraz po zaksięgowaniu nadpłaty.
Patrzymy na to co robi konkurencja i dostrzegamy zainteresowanie IKE i rynkami zagranicznymi. Analizujemy możliwość wprowadzenia tych usług u nas. Rozumiemy, że chcielibyście skorzystać z nich już ter
... 19-11-2024
@DominikaW:Nie mamy takich zgłoszeń. Proszę, zrestartuj telefon. Jeśli sytuacja będzie się powtarzać, napisz do nas na czacie w bankowości internetowej. Przyjmiemy zgłoszenie techniczne.
To chyba będz
... 18-11-2024Dzień dobry, jestem tutaj nowa i nieco pogubiona Chciałabym zrozumieć z kim sie tutaj rozmawia: czy ktoś, kto ma rangę "Zaprawiony analityk" to pracownik banku? Jak rozpoznać pracownika a jak kogoś,
... 18-11-2024