Kredyty hipoteczne

Odpowiedz

Hipoteka - założenie księgi wieczystej - Warszawa

Witajcie.

Piszę w sprawie założenia księgi wieczystej w Warszawie WA1M. Mieszkanie spółdzielczo-własnościowe.

W sierpniu wziąłem kredyt, notariusz wystąpił o założenie KW i wpisu do hipoteki.

Pod koniec stycznia, za pośrednictwem infolinii wystąpiłem o wydłużenie terminu spełnienia warunków (wniosek określany mianem 'covidowym').

Obecnie wymagalność mija mi 01.04.2022.

Wnioskowałem do sądu za pośrednictwem epuap ale zostałem bez żadnej odpowiedzi.

Co mam zrobić (tak wiem, skontaktować się z infolinią), jakie jest wasze doświadczenie?

Nie ukrywam, nie chcę płacić za aneks do umowy tylko z tego względu, iż nie jest to moja wina. Nie mam żadnej siły oraz znajomości aby przyspieszyć proces zakładania KW.

Ciągle zerkam na KW nieruchomości gruntowej, ale niestety mój lokal ciągle nie został wyodrębniony.

Odpowiedz
0 Lajków
conan
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
8
6
12-07-2021
Wiadomość 1 z 1 (2 432 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re.: przestrzegam przed ING

ODMOWA UDZIELENIA KREDYTU powód: odmowa dokonana została, na podstawie: wewnętrznych regulacji Banku.

Czekałem 33dni robocze, zamiast 21. Wnioskowałem o 260 tys na skończenie budowy, pod zastaw hipotek

...

09-05-2026
Re: aplikacja mobilna nie chce zrobić zdjęcia dowodu przy zakładaniu konta

Obecnie aplikacja moje ING robi już zdjęcia (!).. Ale konta dalej nie mogę założyć, zdjęcia dowodu z obu stron robi, tylko jest problem z selfie, wciąż "nie udało się zrobić zdjęcia twojej twarzy", a

...

08-05-2026
Re: Re.: Brak wpłaty poprzez wpłatomat

Ok, dziękuję. Dziś muszę dokonać płatności. Dwa dni temu wpłacałem 1500 i 500, w tym samym terminalu a  środki były dostępne po kilku sekundach. Dziś wpłaciłem 800 pln blikiem a nic nie wpłynęło, a pi

...

08-05-2026
Najbardziej pomocni użytkownicy