16-05-2022 09:46
Dzień dobry,
Posiadam kredyt hipoteczny (na jedno i jedyne mieszkanie, którego jestem właścicielem), mieszkanie zakupione przed wejściem w związek małżeński i tylko ja jestem osobą obciążoną kredytem oraz właścicielem. Czy do wniosku o wsparcie z funduszu kredytowego wliczone powinnam załączyć tylko moje dochody czy także męża (nie mamy rozdzielności majątkowej)? Czy jeśli muszę wliczyć dochody męża to jeśli posiada On zobowiązania alimentacyjne to czy środki te pomniejszają dochód rodziny? co z ilością osób w rodzinie? Czy jego dzieci (nad którymi ma wspólna opiekę i posiada obowiązek alimentacyjny) też są wliczane do składu osobowego rodziny? Czy tylko osoby zameldowane pod adresem mieszkania na które jest kredyt hipoteczny i którego jestem właścicielem i w którym wspólnie mieszkamy.
16-05-2022 19:15
Dochody przyjmuje się dla gospodarstwa domowego, więc małżonka też, przy czym jego dochód pomniejszony jest o alimenty (dla dochodu przyjmuje się kryteria zapisane w ustawie o pomocy społecznej - można sobie poczytać co się wlicza, a co nie), a jeżeli dzieci nie zamieszkują z wami stale (wspólna opieka to nie to samo, co zamieszkiwanie) to dzieci nie wliczacie do gospodarstwa domowego.
17-05-2022 08:16
Dziękuję bardzo za pomoc.
Dziecko nie może mieć 2 adresów zamieszkania.
17-05-2022 11:35
Dziękujemy za zgłoszenie. Przekazałem Twoje uwagi do odpowiedniego zespołu i to sprawdzimy.
08-11-2024Aplikacja nadal nie działa. Brak na stronie jakiejkolwiek informacji na ten temat. Niestety jestem coraz mniej zadowolony z tego banku.
08-11-2024Mieliśmy wczoraj problemy z działaniem aplikacji. Rozwiązaliśmy już je. Jeśli na Twoim koncie nie pojawiła się wpłata, napisz do nas na czacie, który w aplikacji znajdziesz na dole.
08-11-2024