Odpowiedz

Fundusz wsparcia kredytowego

Witam, jaki podać dochód z działalności gospodarczej, która jest na karcie podatkowej? Rozliczenie roczne tylko PIT16A.
Czy na rozdzielności majątkowej i kredyt udzielony na małżonka trzeba wykazać dochód drugiego małżonka, który jest na umowie o pracę.
Odpowiedz
0 Lajków
PannaMigotka
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
1
0
20-03-2024
Wiadomość 1 z 2 (1 964 wyświetleń)

Re: Fundusz wsparcia kredytowego

W przypadku prowadzonej działalności gospodarczej należy podać dochód z ostatniego rozliczonego PIT, więc jeśli rozliczasz się na podstawie PIT16A, możesz przedstawić nam ten dokument. Natomiast rozdzielność majątkowa w kontekście Funduszu Wsparcia Kredytobiorców nie jest brana pod uwagę, jeśli tworzycie wspólne gospodarstwo domowe.

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
KarolinaM
Moderator
Moderator icon
624
130
19-03-2018
Wiadomość 2 z 2 (1 802 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Drukowane dokumenty a pliki PDF

Parę dni temu rozmawiałem przez czat na temat dokumentów, które należy dostarczyć, aby zwiększyć limit na karcie kredytowej. Bardzo mnie zasmuciło, że wymagacie deklaracji PIT za poprzednie lata i bie

...

21-05-2026
Re: Dodawanie faktury od Mety do ING Księgowość

W pierwszej kolejności proszę zaznaczyć w zakładce dane i ustawienia -> Ustawienia księgowe tę opcję "dokonuję zakupu usług poza PL i/lub dokonuję WNT".

Następnie trzeba dodać dokument z META, na któr

...

20-05-2026
Re.: List mazalny z banku po spłacie kredytu hipotecznego

Ja zrobiłem PRINT SCRENA. Z racji tej, że spłaciłem w 5 lat - wszystko co szło na kredyt zapisałem w excelu (pobrałem z historii). 

Natomiast dziwi mnie, ze wchodząc w Usługi - Produkty zamknięte - mo

...

20-05-2026
Najbardziej pomocni użytkownicy