16-01-2025 19:53
Cześć, jestem w procesie ubiegania się o kredyt hipoteczny w banku ING. Jak wiadomo, musiałam dostarczyć masę dokumentów, w tym nieszczęsne dla mnie zaświadczenie o zatrudnieniu i zarobkach. Pomimo, że jest biuro firmy w Polsce, administracja znajduje się za granicą, w UK. W związku z tym, niełatwo jest uzyskać szybko dokumenty dot. zatrudnienia (zanim podpiszą, zanim wyślą - wszystko może trwać nawet do 3 tygodni lub miesiąca). Najprościej dla wszystkich było dostarczyć dokumenty z kwalifikowanym podpisem elektronicznym (od dostawcy DocuSign). DocuSign jako dostawca systemu do zbierania podpisów zapewnia, że te podpisy zapewniają wszelką zgodność z regulacjami dot. podpisów elektronicznych, eIDAS, i wszystko czego (teoretycznie) trzeba do stworzenia poprawnego dokumentu traktowanego jak dokument fizycznie podpisany..Niestety bank ING chyba po raz 6 odrzucił ostatnio mój dokument o zatrudnieniu i zarobkach. Za żadnym razem nie zostałam właściwie moim zdaniem poinformowana co jest źle, po prostu informacja była taka, że dokument jest niepoprawnie weryfikowany. Za każdym razem wnioskowałam o nowe zaświadczenie i wyprawialiśmy prawdziwe cuda w firmie, aby weryfikacja wyszła w porządku. Bezskutecznie. Straciłam miesiąc na pobranie ok. 6 kopii zaświadczenia od pracodawcy i te 6 kopii jedna po drugiej zostało odrzuconych. Czy ktoś miał podobny problem, a może firma korzystała z podobnego podpisu? Czy naprawdę jedyną opcją jest papier? W końcu zawnioskowałam o papier, ale to potrwa ok. 2 tygodnie (a 4 już straciłam). Oczywiście według mnie i mojej najlepszej wiedzy, dokument, któryn przedkładam jest podpisany prawidłowo. Weryfikowałam go zarówno w Adobe Acrobat jak i w aplikacji Szafir weryfikującej. Jestem na skraju załamania, bo straciłam mięsiąc na załatwianie zaświadczeń, które bank i tak odrzuca. Czy ktoś też miał problemy z dokumentami z podpisem elektronicznym? Da się przebić tę ścianę? Gdzie szukać pomocy w takich sprawach? Desperacja mną wstrząsa w tym momencie, tym bardziej, że koniec umowy rezerwacyjnej tuż tuż, a ja nic nie zdziałałam. Dziękuję!
17-01-2025 16:33
Dziękujemy za zainteresowanie naszą ofertą kredytu hipotecznego. Przez forum trudno nam jednak odnieść się do takiej indywidualnej sytuacji. Proponuję kontakt z opiekunem, który przyjmował wniosek i złożenie reklamacji w tej sprawie. Postaramy się wtedy indywidualnie wyjaśnić dla Ciebie tę sytuację.
21-01-2025 16:59
Dziękuję za odpowiedź. Chciałabym prosić o poradę, gdzie mogę wyjaśnić tę sprawę i z kim się kontaktować aby wyjaśnić tę sprawę (nie jestem klientką ING). Wniosek składałam przez pośrednika, a ten sam nie otrzymał wyczerpujących wyjaśnień dotyczących problemu. Ostatecznie ja ani mój pośrednik nie wiemy, dlaczego zaświadczenie zostało odrzucone, a ja dostarczyłam je w innej formie. Chciałabym jednak dowiedzieć się co było przeszkodą do akceptacji dokumentu z podpisem elektronicznym, ponieważ chciałabym uniknąć takich problemów w przyszłości. Pozdrawiam.
23-01-2025 10:13
Skontaktuj się z nami w tym temacie pod numerem 32 357 00 57. Infolinia jest dostępna w dni robocze od 8:00 do 18:00. Przyjmiemy zgłoszenie w tym temacie.
Dzień dobry, jak dziś wygląda podejście banku do sprawy?
Jest coraz większa nisza na telefony "degoogled" oraz telefony oparte na Linuksie, polski Mudita, fińska Jolla, holenderski Fairphone, niemiecki
... 11-03-2026Prosimy, w tym temacie napisz do naszych specjalistów z działu hipotek. Są oni dostępni na czacie w Moim ING w dni robocze w godzinach 8:00 - 18:00. Specjaliści z działu hipotek są również dostępni po
... 11-03-2026Dzień dobry,
Wczoraj po wizycie w oddziale ING i uruchomieniu refinansownia dowiedzieliśmy z żoną się po fakcie, że numer rachunku przyjęty przez pracownika ING, który tworzył umowę jest nieprawidłowy
... 11-03-2026| Użytkownik | Liczba Lajków |
|---|---|
| 4 | |
| 2 | |
| 2 | |
| 2 | |
| 1 |