30-01-2017 17:49
Dzień Dobry. Ile aktualnie trwa wydanie decyzji wstępnej? i czy wydanie takiej decyzji odbywa się na poziomie odziału i wtedy uzależnione jest to od ilości wniosków w danym oddziale czy odbywa się w centrali banku?
02-02-2017 16:40
Czas podjęcia decyzji kredytowej jest uzależniony od złożoności wniosku.
Aktualnie uśredniony czas to do 14 roboczych.
Wstępna decyzja kredytowa powinna być wydana do kilku dni od daty złożenia wniosku. Decyzje taką wydajemy przy składaniu wniosku internetowo, lub przez pośrednika finansowego. Składając wniosek w oddziale wydajemy decyzję ostateczną.
Decyzja jest podejmowana przez naszych analityków w centrali, nie na poziomie oddziału.
02-02-2017 18:18
Dziękuję bardzo za odpwiedź. Wniosek złożyłam w odziale banku 27.01. Po jakim czasie powinnam spodziewac się rzeczoznawcy? Czy 14 dni to jest czas liczony do wizyty rzeczoznawcy czy całkowity czas do podjęcia decyzji ostatecznej?
08-02-2017 14:57
14 dni roboczych liczymy od złożenia kompletu dokumentów. W tym czasie wycenimy Twoja nieruchomość.
Wnioski rozpatrujemy indywidualnie, dlatego jest to uśredniony czas. Szczegóły na temat swojego wniosku możesz sprawdzić u doradcy, z którym dokumenty były kompletowane.
13-02-2017 23:57
17-02-2017 08:47
@piomus1988 Jeśli wniosek jest kompletny i nie wymaga innych uzupełnień to czas podjęcia decyzji nie przekracza 4 dni.
22-02-2017 11:47
Dzień Dobry. Mam pytanie. W dniu 14.02 miałam wycene przez rzeczoznawcę. Proszę o informację w jakim czasie po wizycie rzeczoznawcy wycena trafi do banku i kiedy orientacyjnie mogę spodziewac sie decyzji ostatecznej.
23-02-2017 20:04
@abc85 Ciężko nam odpowiedzieć na to pytanie. Najlepszym rozwiązaniem jest kontakt z osobą, która przyjmowała ten wniosek. Powinna ona móc odpowiedzieć na Twoje pytanie i skontaktować się z analitykami kredytowymi.
09-08-2017 15:18
Witam
Czemu doradca, który do mnie zadzwonił i nakłonil do złozenia wniosku przez internet nie poinformował, że w takiej sytuacji dojdzie dodatkowo czas oczekiwania na decyzje wstepną ? Czekam już 15 dni, naprawdę pierwszy raz jestem zaskoczony poziomem obsługi, zawsze uważałem ING za wzorowy bank.
Przy zakupie nieruchomości z runku wtórnego i podpisanniu umowy przedwstepnej jestem zobowiązany terminem, który zapobiegawczo ustalilismy na 8 tygodni. Wygląda na to, że za krótko i bede zmuszony ponieść koszty aneksu.
10-08-2017 16:43
Ciężko mi odpowiedzieć na pytanie dlaczego nie otrzymałeś informacji od doradcy o decyzji wstępnej. Proszę skontaktuj się z osobą, która przyjmowała Twój wniosek. Powinna ona móc odpowiedzieć na Twoje pytania i skontaktować się z analitykiem kredytowym. Przez forum nie mogę tego sprawdzić.
Ofertą kredytów hipotecznych zajmują się nasi eksperci hipoteczni w placówkach banku. Na kontakt z naszym specjalistą możesz umówić się w Moim ING. Po zalogowaniu do Mojego ING proszę wybrać: Pomoc i
... 14-11-2024Nie mamy takich zgłoszeń. Proszę, zrestartuj telefon. Jeśli sytuacja będzie się powtarzać, napisz do nas na czacie w bankowości internetowej. Przyjmiemy zgłoszenie techniczne.
13-11-2024Dzień dobry,
czy ING udziela kredytu hipotecznego na budowę domu na działce ze służebnością gruntową niewielkiego obszaru tej działki?
Pozdrawiam
14-11-2024