07-12-2019 15:19
Witam,
Otrzymałam wczoraj decyzję ostateczną i doszłam do wniosku, że w sumie nie potrzebuję aż tak dużej kwoty. Czy jest jeszcze możliwość zmniejszenia kwoty kredytu ?
Z góry dziękuję za odpowiedzi
08-12-2019 18:35
Po podjęciu ostatecznej decyzji kredytowej nie ma już możliwości obniżenia kwoty kredytu. Wiązałoby się to ze złożeniem nowego wniosku o kredyt hipoteczny.
08-12-2019 18:43
To może ja spróbuję odpowiedzieć inaczej.
Decyzja kredytowa jest wyrażeniem woli Banku, że są gotowi wypłacić Ci określona kwotę pieniędzy na określonych warunkach.
Nie masz obowiązku uruchomienia całości kredytu. Możesz wypłacić transzę, która nie będzie opiewać na całość udzielonej kwoty, a reszty po prostu nie uruchamiać - przynajmniej na 99% jestem przekonany, że tak możesz. W innym przypadku możesz po prostu nadpłacić kredyt zaraz po tym jak zostaną Ci wypłacone środki.
Pytanie na jakich warunkach masz kredyt - jeśli z prowizją za udzielenie, to wówczas rozumiem bardziej rozterkę, ale to tak jak już przedmówczyni napisała - decyzja dotyczy konkretnych warunków i musiałabyś składać wniosek od nowa (pewnie przeszedłby szybciej niż pierwotny, ale trudno powiedzieć).
Wniosek, że środki zablokowane, a niewydane komornikowi w okresie nierozstrzygniętego zbiegu zajęć, nie należą do klienta banku, nie jest prawidłowy. W okresie obowiązywania umowy rachunku bankowego,
... 26-11-2024Dzień dobry,
Czy w aplikacji da się w jakiś sposób podejrzeć, czy dodatkowe warunki do otrzymania oprocentowania premiowego zostały spełnione?
Pytam, ponieważ mam w aplikacji dwa konta OKO Bonus, jedneg
... 26-11-2024Dzień dobry.
Chciałem uruchomić transze kredytu ale strona się nie ładuje.
Sprawdzałem w Chrome/Firefox i wersje mobilne też.
Problem jest z tym, że m.in przeglądarka nie ładuje strony z powodu Content S