10-05-2022 21:34
Dzień dobry,
mam pytanie w związku ze zmianą pracy na lepiej płatna. Z dniem 1.06 zaczynam nowe wyzwanie zawodowe i dostanę umowę o pracę na czas 3msc., a następnie przewidziana jest na okres 12 msc. Przechodzę od starego pracodawcy po 3 latach pracy i zachowam ciągłość pracy tzn. kończę obecną dnia 27.05.
W związku z tym po jakim okresie mogę starać się o kredyt hipoteczny? Czy dopiero jak dostanę umowę na czas nieokreślony czy np. na początku jak rozpocznę okres 12msc.?
Dodatkowo chcę go wziąć z partnerką która ma umowę od 01.02 na okres 3lat, jednak w październiku spodziewamy się dziecka. Czy będzie możliwość policzyć jej dochody do wniosku kredytowego?
12-05-2022 15:59
Dziękujemy za zainteresowanie naszą ofertą.
Na dzień złożenia wniosku umowa musi być ważna przez min. 12 miesięcy.
W związku z tym, wniosek możesz złożyć tylko w jednym dniu - podpisania nowej umowy o pracę. Rozwiązaniem może być umowa np. na 13 miesięcy. Porozmawiaj z pracodawcą, być może będzie taka możliwość, przez co nie będziesz musiał czekać całego roku, aby złożyć wniosek
Dochody Twojej żony możemy wziąć pod uwagę i taki wniosek możecie złożyć razem, przez co wasza zdolność kredytowa będzie większa.
Dokładnie, u mnie też problem.
Jestem bardzo ciekaw jak Ci "eksperci" od security wyobrażają sobie bezpieczne logowanie do banku. Ja widzę starszego Pana z kartką, trudnym i skomplikowanym (bo takie za
... 12-11-2024